Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. prosince 2010

Jen jsem chtěl, aby mě rozhodčí slyšel, vysvětluje osobní trest Kopřiva

P r a h a - Slavia v utkání s Karlovými Vary vedla už po čtyřiadvaceti minutách 3:0. Západočeši ale po brankách Hrušky a Skuhravého snížili a sahali po bodu. Sešívaní nakonec i díky skvělým zákrokům Miroslava Kopřivy vedení uhájili. Sporná branka Skuhravého, která byla uznána až po posouzení videorozhodčího, padla po závaru v brankovišti. Za následné protesty si slávistická jednička vykoledovala osobní desetiminutový trest.

První polovinu zápasu jste soupeře přehrávali a vstřelili i tři branky. Poté se hra vyrovnala a Vary dokonce sahaly po bodu. Kde nastal zlom?
Zatáhli jsme se do obrany a snažili se bránit výsledek. Ale my se musíme snažit hrát šedesát minut stejně, abychom zápasy dotáhli do vítězství. Hokej se hraje na body, ty dneska zůstaly doma, a to je důležitý. Hra ale byla vcelku dobrá. Mohli jsme i zvýšit na 4:0, nepovedlo se. Ale nejdůležitější jsou body.

Druhý gól do vaší sítě padl po skrumáži před brankou. Co se tam přesně stalo?
Soupeř nahodil puk do brankoviště a snažil se ho dorazit za brankovou čáru, což se mu povedlo. Podle mého názoru hráč dorazil puk i s betonem za brankovou čáru a tomu jsem nemohl zabránit. Rozhodčí ale gól uznali, tak se to musí respektovat.

Po této inkasované brance jste jel protestovat k rozhodčímu, za což jste dostal osobní desetiminutový trest. Co jste mu řekl?
V ten moment pracovaly chvilkové emoce. Jenom jsem mu říkal, že mi šťouchali do betonu. Ale asi jsem za rozhodčím jel moc z branky. On mi ujížděl a já chtěl, aby mě uslyšel.

V závěru zápasu jste měl blízko ke skórování, když Karlovy Vary hrály power play. Snažil jste se dát gól?
Já chtěl hlavně vyhodit puk přes modrou čáru, kde stáli karlovarští obránci. Nakonec jsem puk zahrál až na zakázané uvolnění, což byla chyba.

Před Vánoci jste dostal pozvánku do reprezentace a zúčastnil jste se turnaje Euro Hockey Tour v Moskvě. Překvapila vás nominace, nebo jste v ní doufal?
Já vždycky doufám, že přijde (směje se). Teď přišla, tak jsem měl radost. Někdy nepřijde a jsem smutnej. Těšil jsem se, že si zachytám, ale nestalo se.

Překvapilo vás to, že vás reprezentační trenér Hadamczik do žádného utkání nenasadil?
Je to věc trenéra, prostě se takhle rozhodl a já to musím respektovat.

Ve Slavii jste už odchytal třicet dva zápasů. Jaký je rozdíl chytat ve Slavii a na Kladně?
Tady se vyhrává (s úsměvem).

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více