Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. prosince 2010

Musíme hrát víc na puku, ví Petr Kadlec

Jako den a noc, jako nebe a dudy, asi tak lze přirovnat úterní a čtvrteční duely Slavie s Plzní a Pardubicemi. Slavia nedokázala navázat na výkony posledních dnů a podlehla pardubickému Eatonu poměrně jednoznačně jedna pět. O utkání bylo v podstatě rozhodnuto už po první třetině. „První přesilovka Pardubic, dostali jsme gól. Další akce, dostali jsme druhý. Rychle to bylo tři nula a s tím se dá už těžko něco udělat,“ hodnotil obránce a kapitán týmu Petr Kadlec po zápase.

Zatímco po předchozím zápase s Plzní mluvil asistent Čelanský o vašem výkonu jen v samých superlativech, po zápase s Pardubicemi mu do zpěvu už moc nebylo. Ani jeho slova na adresu obrany nebyla příliš lichotivá. Petře, v čem vidíte příčinu nezdaru?
Dostali jsme rychle tři góly a už jsme se nedokázali zvednout. Těžko říct, jestli to bylo tím, že hrála špatně obrana, nebo útok, prostě to je jedno s druhým. Když neútočíme, tak o to více musíme bránit.

Asistent Čelanský měl asi na mysli zejména kompaktnost jednotlivých formací, kdy celá pětice spolupracuje, a to jak směrem dopředu, tak i dozadu, všichni poctivě brání. V zápase s Pardubicemi vám navíc nevycházely ani přihrávky na jeden dotek, puky většinou mířily na paty…
Teď nám ty přihrávky nešly ani na padesát doteků (úsměv). Jak říkám, dostali jsme tři rychlé góly a to rozhodlo. I když jsme si řekli po první třetině, že se pokusíme s tím ještě něco udělat, tak hned z první akce ve druhé třetině jsme dostali čtvrtý gól. To mužstvo je mladé a prostě to s ním trošku zamává. Nervozita potom spadne na hokejky, což bylo na té hře vidět. O tom, že jsme hráli na puku, nemůže být řeč, spíše naopak, vůbec jsme nebyli na puku. Člověk pak tam jezdí okolo těch hráčů a zataví se ještě víc, než kdyby hrál s pukem.

Nebyla v tom i trocha smůly? Teď narážím na ten již zmíněný čtvrtý gól, který jste si vlastně dali sami…
Ne, to není smůla. Tak by to bylo čtyři nula, nebo tři nula, nebo pět nula, to je jedno. V tom zápase jsme byli mnohem horší než Pardubice, a to ve všech směrech. Jak říkám, musíme hrát více na puku… Jestliže nejsme na puku, oni jenom útočí a my se jenom bráníme, tak ta chyba někdy přijde. A hlavně se z toho těžko dávají góly, takže musíme hrát víc na puku.

Lze říct, že pro tak mladé mužstvo, jaké nyní máte, je hodně těžké otočit zápas?
Pro každé mužstvo je těžké otočit zápas, například ze stavu nula čtyři a vrátit se do hry. To si myslím, že téměř žádné mužstvo tady nedokáže. Ale nebavme se o výsledku, ale o výkonu. Jde o to, že to spíše s tak mladým mužstvem, jaké máme my, zamává, že si nevěří, je nervózní, hráči kazí přihrávky… V zápase s Pardubicemi to nešlo nikomu z nás a je jedno, jestli to mužstvo je mladé, nebo staré.

Nemohlo to být i tou euforií z posledních domácích úspěchů?
Myslím si, že ne. My jsme hráli podobný zápas, kdy jsme také dali pět gólů a vyhráli jsme tady sedm jedna nad Libercem. Nemyslím si, že u nich byla nějaká euforie, nebo, že přijeli o Vánocích na Slavii s tím, že by to chtěli vypustit. Prostě dostanete tři góly a s tím se už těžko něco dělá.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více