Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. ledna 2011

Poslední Mladá Boleslav ve čtvrtek navštíví O2 arenu

Poslední dva zápasy v libeňské hale znamenaly pro hokejisty Mladé Boleslavi šest bodů. Slávisté ale na svém ledě v poslední době až na jedinou výjimku vládnou. Připraví Bruslařský klub v čele s ex-slávistou Jurajem Štefankou sešívaným další překvapení, nebo odjedou po zápase začínajícím v 18:15 s prázdnou?

Náš soupeř

Klub založen: 1908
Trenéři: Miloš Holaň, Vladimír Hiadlovský
Největší úspěchy: Postup do extraligy v sezoně 2007/2008
Internet: www.bkboleslav.cz
Hvězdy týmu: Marek Schwarz, Tomáš Divíšek, Juraj Štefanka

Doma se sešívaným daří

Hokejisté uctívající červenobílé barvy v O2 areně pravidelně získávají plný počet bodů, tuto statistiku si za posledních osm zápasů pokazili jen na konci roku 2010, kdy podlehli Pardubicím. Jinak si však v prosinci připsali skalp Sparty, Liberce či Plzně.

Velká marodka tak trenéru Růžičkovi nemusí při pravidelném přísunu bodů přinášet tolik starostí, navíc se jednotliví hráči pomalu uzdravují. Například Miroslav Holec se vrátil v zápase s Kladnem a hned si připsal asistenci, v následujícím utkání v Třinci dokonce skóroval, bude bodovat i ve třetím zápase po rekonvalescenci ze zlomeniny ruky?

Boleslav trápí špatná obrana

Přestože v brance Mladé Boleslavi najdeme reprezentačního gólmana Marka Schwarze, Bruslařský klub čtrnáct zápasů v řadě inkasoval vždy alespoň dvakrát. Naposledy udrželi hokejisté z města automobilů nulu v Liberci, a to navíc za Schwarze zaskakoval Michal Valent.

S bídnou defenzívou tak jdou ruku v ruce i špatné výsledky, vždyť od zmiňovaného zápase s Bílími Tygry z konce listopadu vyhráli boleslavští jen třikrát. Dalo by se tak říct, že porazit "Bruslaře" nebude tvrdý oříšek, ale pozor! Mladá Boleslav v prvním vzájemném utkání sezóny vybrakovala O2 arenu a navíc se jí jednou za čas daří zaskočit papírově silnější soupeře. Naposledy to možná ještě po silvestrovské kocovině odnesli plzeňští Indiáni.

Postavení v tabulce

 8. Slavia          37  15 - 5 - 1 - 16  99:99   56	 
14. Mladá Boleslav  37  10 - 3 - 5 - 19  90:111  19

Poslední zápasy

Třinec - Slavia 5:3
Slavia - Kladno 4:3
Slavia - Pardubice 1:5
Slavia - Plzeň 3:1
Slavia - Karlovy Vary 3:2
Ml. Boleslav - Vítkovice 2:7
Plzeň - Ml. Boleslav 2:4
Ml. Boleslav - Liberec 2:3p
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:1
Litvínov - Ml. Boleslav 3:5

Sestavy v minulém kole

Furch - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda, Kolařík - Tomica, Holec, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Žejdl, Poletín, Micka, Doležal, Němec, Barák, Sklenář Schwarz - Hay, Marušák, Lehikoinen, Čížek, Macháček, Žabka, Mikuš, Rýgl - Bahenský, Divíšek, Tvrdík - Boháč, Štefanka, Nouza - Matějovský, Vrbata, Loskot - Hyka, Belay, Lenc
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více