Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. ledna 2011

Bendovi se na centru daří, s Boleslaví navíc překrásně skóroval

Hokejový světoběžník a univerzál Jan Benda pomáhá Slavii důležitými body. V zápase proti Boleslavi vstřelil opravdu mazáckou branku. Benda je nejstarším hráčem v kádru a tento gól symbolicky ukázal, že zkušení hráči vyhrávají zápasy pohotovostí a mazaností.

Jan Benda přišel z Chomutova lepit sestavu při rozsáhlých zraněných v kádru Slavie. Benda začal jako bek, ale trenéři ho v posledních zápasech využívají jako centra prvního útoku. „Trošku jsem čekal, že budu hrát centra, protože v Chomutově mě trenéři začali stavět do útoku. Hrál jsem v útoku naposledy dva roky zpátky, tak jsem rád, že se mnou trenéři měli ze začátku trpělivost a nechali mě rozkoukat,“ pochvaloval si Benda.

Benda samozřejmě nelétá po ledě jako za svých juniorských let. Na ledu rozhodně nepatří mezi rychlé hráče. „Myslím, že proto mám dvě rychlá křídla. Snažím se jim rozdávat puky a hraji trochu zezadu. Zatím nám to vcelku funguje,“řekl Benda.

Hokejovému matadorovi však rozhodně nejde upřít bojovnost, kterou by se od něj mohli učit i mladší hráči. „Jsem spíše bojovnější typ hráče, tlačím se hodně do brány. To je moje hra a v tom chci pokračovat,“ tvrdil Benda.

Kromě bojovnosti a přesných přihrávek na sebe Benda upozornil v zápase s Boleslaví i nádherným gólem. Slávistická „12“ z čista jasna vybruslila zpoza branky a puk zasunula za Schwarzova záda. „Viděl jsem, že má opačný gard, tak jsem si řekl, že mu to jako pravák zkusím dát pod vyrážečkou a vyšlo to,“ popsal gól sám autor. Benda má v tabulce produktivit již zápis 3+3.

Zápas s poslední Boleslaví skončil sice 5:2, ale hra výsledku moc neodpovídala. Tempo zápasu prvních třicet minut bylo lehce víkendové. „Začátek nebyl z naší strany nic moc. Dali jsme dva góly, ale neměli jsme žádný tlak. Škoda, že jsme druhou třetinu prvních deset minut úplně vypustili a pustili Boleslav zpět do zápasu. Měli jsme štěstí, že jsme hráli přesilovky pět na tři a proměnili ji. Pak navíc Michal Vondrka provedl krásně nájezd a povedlo se odskočit o dvě branky. To bylo hodně důležité,“ hodnotil utkání Benda. Slavia se v posledních kolech prezentuje týmovou hrou, postavenou na dobré obraně. A již ji to vyneslo 6. příčku v extraligové tabulce.

A jak to bude s hokejovým osudem Jana Bendy dál? „Zůstanu do konce ledna. Pak se uvidí, opravdu nevím, jak to bude dál. Jsem rád, že mohu Slavii pomoci a budu se snažit nasbírat pro tým co nejvíce bodů, dokud tu jsem,“ dodal Benda.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více