Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. ledna 2011

Dva góly jsem dal naposledy v lajně s Bednářem a Červenkou, zavzpomínal si Sklenář

Byl to jeden z klíčových momentů zápasu. Gólman Komety Sasu Hovi chtěl vyhodit puk z obranného pásma, jenže zničehonic promáchl a číhající Jakub Sklenář se nerozpakoval a poslal kotouč do brány. Slavia se tak ujala vedení 2:0, brzy nasázela další góly a o výsledku nedělního utkání bylo rozhodnuto. Červenobílí nakonec vyhráli 4:1. “Bál jsem se, že to netrefím,“ prohlásil o kuriózní situaci Sklenář.

Dvaadvacetiletý útočník si zápas opravdu užil. Vstřelil dvě branky a v týmové tabulce plus/mínus poskočil na první místo, o které se dělí s nejlepším střelcem mužstva Michalem Vondrkou. “Přišlo hodně lidí a naši fanoušci berou zápas s Kometou hodně prestižně, o to víc jsem rád, že se mi povedlo skórovat hned dvakrát,“ poznamenal Jakub Sklenář.

“Většinou dávám v zápase maximálně jen jeden gól. Dva jsem dal ještě v době, kdy jsem hrál v lajně s Romanem Červenkou a Jardou Bednářem. Tenkrát se mi dokonce povedlo ve dvou utkáních rychle po sobě. Myslím, že to bylo proti Třinci a Litvínovu,“ zavzpomínal.

Hokejisté Brna čekají na výhru za tři body už dlouhých deset utkání, což se na jejich výkonu projevilo i v neděli. “Bylo vidět, že když tu hráli naposled, byli v lepší formě. Teď se jim nepovedlo pár zápasů v řadě a zřejmě to na nich zanechalo stopy,“ všiml si Sklenář.

Jeho první trefu mu značně usnadnil chybující brankář Hovi, který namazal soupeři do stoprocentní šance. “Bál jsem se, že to netrefím. Hovi šel totiž okamžitě dolů. Chtěl jsem mu za ten gól poděkovat, ale když jsem viděl, jak je skleslý, radši jsem to neudělal,“ konstatoval Sklenář, jenž za vítězství proti Kometě bude muset zaplatit příspěvek do týmové kasy.

“Každý z mužstva má jeden tým, proti kterému když vyhrajeme, tak ten dotyčný dá nějakou částku do společné kasy. Já jsem ze Znojma a to už v extralize není, takže můj tým je Brno,“ usmál se a vyzdvihl, že zápas proběhl v poklidu. Fanoušci Komety opět přijeli v hojném počtu, tentokrát se však vyvarovali zbytečných excesů. “Byli klidnější než minule. Asi si sami uvědomili, že tu dřív dělali blbosti. Teď fandili a přispěli k výborné atmosféře,“ uzavřel Sklenář.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více