Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. ledna 2011

Po týdnu opět doma, Slavia vyzve Zlín

Sedm dní uběhlo jako voda a slávisty čeká další domácí výzva. Tou bude tentokrát Zlín, kterému mají červenobílí co vracet. Vždyť minulé domácí utkání s tímto moravským soupeřem skončilo pro sešívané střelce ostudou, když nevstřelili ani jednu branku. Od té doby se ale situace hokejové Slavie razantně změnila a především doma mají červenobílí solidní formu. Potvrdí ji i v neděli od 15:00?

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Zdeněk Venera, Rostislav Vlach
Největší úspěchy: Československo: 3. místo (1984/85)
ČR: Mistr ligy (2004), 2. místo (1995, 1999, 2005)
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Martin Hamrlík

Potvrdí slávisté domácí formu?

Nebýt nevydařeného zápasu s Pardubicemi na úplném konci minulého roku, hokejisté Slavie by za sebou měli šňůru devíti domácích výher v řadě. Diváci si tak v O2 areně rozhodně nemohou stěžovat na bídné výkony hráčů oblékající červenobílý dres, jejich oblíbenci navíc minule dokázali po dlouhé době bodovat i venku, vydolovali totiž dva body na ledě Litvínova.

Na stadionu Chemiků se zaskvěl především Tomáš Svoboda, jenž byl u obou branek Slavie, a poté rozhodl v samostatných nájezdech o bodu navíc pro sešívané. Svěřenci kouče Růžičky však paradoxně přišli o místo v elitní šestce extraligové tabulky, když je přeskočil plně bodující HC Mountfield.

Nový a staronový muž v sestavě

Zápas v Litvínově znamenal i dvě výrazné změny v sestavě. Po zranění se do ní vrátil kanonýr Lukáš Krenželok, kterého zdravotní indispozice nepustila v posledních šesti zápasech do hry. Nyní už by mělo být jeho koleno v absolutním pořádku, proto lze očekávat jeho přítomnost na ledě i proti Zlínu.

Druhou změnou byla premiéra v A-týmu pro teprve sedmnáctiletého obránce Štěpána Jeníka. Věkově stále ještě starší dorostenec sice odehrál na severu Čech pouze první třetinu, přesto si svůj debut užil. „Měl jsem z toho obrovskou radost,“ popsal své pocity po utkání. „Rád bych za A-tým odehrál co nejvíce zápasů,“ doufá navíc mladý bek, že dostane od trenéra Růžičky více prostoru i v nadcházejících dnech.

Kompletní rozhovor čtěte zde.

Zlín vrací úder

Zatímco v základní části loňské sezóně zvládli slávisté všechna utkání s Berany vyhrát a navrch je ve čtvrtfinále play-off poslali na předčasnou dovolenou, formu proti moravskému celku si udrželi jen do začátku tohoto ročníku, kdy dokázali Zlín přehrát v prodloužení. Domácí zápas se už červenobílým hráčům nevydařil, jejich tehdejší střeleckou krizi totiž dokázali zlínští potrestat a připsali si výhru 2:0. A Beranům se povedlo i utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky, kdy Slavii relativně lehce porazili 3:1.

Sešívaní tak budou chtít Jihomoravanům tyto výsledky oplatit, vždyť na svého soupeře, který momentálně okupuje čtvrtou příčku, ztrácejí pouhé dva body. Při výhře v normální hrací době by tak Zlín v tabulce přeskočili, a bez ohledu na ostatní výsledky by se vrátili do elitní šestky zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Postavení v tabulce

4. Zlín     40  17 - 4 - 7 - 12  128:110  66
7. Slavia   40  17 - 6 - 1 - 16  111:104  64

Poslední zápasy

Litvínov - Slavia 2:3sn
Slavia - Kometa Brno 4:1
Slavia - Mladá Boleslav 5:2
Třinec - Slavia 5:3
Slavia - Kladno 4:3
Liberec - Zlín 7:5
Zlín - Plzeň 2:3p
Pardubice - Zlín 2:4
Zlín - Karlovy Vary 5:4sn
Vítkovice - Zlín 2:3

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Jeník - Pospíšil, Benda, Vondrka - Svoboda, Třetina, Tomica - Krenželok, Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín Duba - Hamrlík, Linhart, Galvas, Matějíček, Řezníček, Grof, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více