Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. ledna 2011

Lukáš Krenželok: Bod nic neřeší, ale můžeme za něj být rádi

Byl u všech slávistických gólů. Lukáš Krenželok nastoupil podruhé po třítýdenní přestávce způsobené nataženými kolenními vazy a proti Zlínu jeden gól dal a na další dva nahrál. Slavia nakonec prohrála 3:4 po samostatných nájezdech a slávistický útočník uznal cennost získaného bodu. „Dnes jsme chtěli vyhrát, ale vzhledem k průběhu můžeme být rádi i za ten bod,“ řekl odchovanec vítkovického hokeje.

Proti Zlínu jste dvakrát prohrávali o dva góly. Jste nakonec se získaným bodem spokojeni?
Bod je sice dobrý, ale nic neřeší. Dnes jsme chtěli vyhrát. Ale je pravda, že vzhledem k průběhu můžeme být rádi i za ten bod. Ke konci základní části je potřeba každý bodík.

Nezaspali jste trochu začátek zápasu? Přeci jen vás Zlín v úvodní třetině zatlačil a po šestnácti minutách vedl 2:0.
Jednou nás tam semleli, dali z toho gól. Potom se trefili v přesilovce a vedli 2:0. Je pravda, že jsme na ně možná měli vletět a dát jim dva góly my. Ale nemyslím si, že bychom zaspali. Prostě jim to tam padlo.

Bylo to pro vás o to důležitější utkání, že Zlín je o dva body před vámi a bojujete s ním o první „šestku“?
To určitě. Kdybychom je dnes porazili, tak jsme před nimi. Ten střed tabulky je strašně vyrovnaný a když prohrajete dva zápasy, tak jste úplně někde jinde. Škoda, dnes to byl důležitý zápas. Musíme o to více zabrat v Českých Budějovicích.

Jak se vám po pauze způsobené zraněním kolena hraje?
Dnes se mi docela dařilo, ale fyzicky jsem na tom špatně. Tři týdny jsem nic nedělal a necítil jsem se moc dobře. Na druhou stranu se ke mně puky odráželi a bodově mi to dnes vyšlo.

Jak se člověk dostává zpátky po zranění do původní kondice?
Důležité je odehrát co nejvíce zápasů a pak se můžete dostat zpátky.

Cítíte ještě během hry zraněné koleno?
Není to ono. Během zápasu to pořád cítím. Měl jsem natažené vazy a teď nosím ortézu. Není to úplně v pohodě, ale na ledě se to dá zvládnout.

Při vyrovnávacím gólu jste v poměrně dobré pozici našel ještě lépe postaveného Tomáše Svobodu.
Dostal jsem se k odraženému puk a viděl jsem, že přede mnou stojí hodně hráčů. Viděl jsem, že Socha (Tomáš Svoboda) stojí v dobré pozici, jak se umí postavit jenom on. Zkusil jsem to na něj a vyšlo to.

Zápas dospěl až k samostatným nájezdům. Věřil jste si po tříbodovém večeru?
Tohle já neřeším. Růža mě nenominoval a já to respektuju. Škoda jen, že jsme ten bod navíc nevybojovali.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více