Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. ledna 2011

Slavia se utká s Mounfieldem v přímém souboji o elitní šestku

Boj v extralize vrcholí na všech frontách a i sešívaným jde o hodně. Nyní jsou na šesté pozici, ale na záda už jim dýchá českobudějovický Mountfield s jednobodovou ztrátou. Právě na jeho led Slavia zamíří ve 42. kole a bude chtít svou pozici ubránit a získat další body, které jsou v boji o první šestici zajišťující přímý postup do play-off velmi důležité.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný a Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Posledních pět let: postup (2005), 4. místo (2006, 2007), 3. místo(2008), 11. místo (2009)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Jan Snopek, Václav Pletka, Milan Gulaš

Postavení v tabulce

6. Slavia     41 17 – 6 – 2 – 16 114:108 65
7. Mountfield 41 17 – 5 – 3 – 16 127:110 64

V Mountfieldu střílí Gulaš a puky zastavuje Kovář

České Budějovice stejně jako Slavia mají v poslední době velmi dobrou formu. Z posledních 10 zápasů získal Mountfield 18 bodů (Slavia 21) a neustále se pohybuje na hranici elitní šestky. Daří se zejména útočníkovi Milanu Gulašovi, který v posledních pěti zápasech šestkrát skóroval a děsí tak obrany soupeřů. Na svém kontě má už 36 bodů (19+17) a je tak jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic.

Kromě něj se Jihočeši spoléhají také na brankáře Jakuba Kováře, který nastoupil do všech zápasů v této sezóně a je tak nejvytěžovanější brankář celé extraligy. S procentuální úspěšností 91,99 % je tak naopak on postrachem útočníků, kterým zabraňuje ve střílení branek do jeho sítě.

Úspěšný návrat Krenželoka

Lukáš Krenželok přišel do Slavie před sezónou z Vítkovic a po pomalejším úvodu se z něj stala opora týmu. Před Vánoci ale přišlo zranění kolene a teprve v pátek se útočník po více než třech týdnech objevil v sestavě sešívaných. Proti Litvínovu se ještě neprosadil, ale v neděli už v domácím prostředí pořádně provětrával obranu Zlína a připsal si hned tři body (1+2). „Dnes se mi docela dařilo, ale fyzicky jsem na tom špatně. Tři týdny jsem nic nedělal a necítil jsem se moc dobře. Na druhou stranu se ke mně puky odráželi a bodově mi to dnes vyšlo. Škoda jen, že jsme ten bod navíc nevybojovali,“ řekl Lukáš Krenželok po zápase, který Slavia prohrála na nájezdy. On i celý tým se teď budou snažit urvat co nejvíce bodů v Českých Budějovicích. Mountfield zatím v této sezóně zatím vyhrál dva ze tří zápasů a sešívaní by tak mohli tuto bilanci srovnat. Extraliga je hodně vyrovnaná a kdo ví, co nakonec bude rozhodovat o konečném postavení v tabulce.

Sestavy v minulém zápasy

České Budějovice: Kovář - Snopek,Kotaška, Ptáček, Kolarz, Novák, Vydarený , Šulc - Šimánek, Mikeska, Podlešák - Gulaš, Langhammer, Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, Pšurný R. - Červený, . .

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Barák - Svoboda, Jelínek, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Micka, Třetina, Doležal - Pospíšil, Benda, Poletín.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více