Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. ledna 2011

Čtvrtá bitva o Prahu: Zničí Slavia sparťanům sen o play-off?

Spartě se letos vůbec nedaří a vidina play-off z dvanáctého místa a s desetibodovou ztrátou na desátou Plzeň vypadá hodně rozmazaně. Sparťané tak potřebují výhru jako sůl a právě úspěch v derby by je mohl vydatně nakopnout. Sešívaní ale budou rozhodně proti, navíc je jistě povzbudí návrat Kopřivy, jenž se po nemoci vrátí do brány, a Jaškina, kterého na dva měsíce vyřadilo ze hry zranění kolena. Utkání v TESLA Areně začíná v pátek v 18:10.

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: Miloslav Hořava, Radim Rulík
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, David Výborný, Radek Smoleňák

Do derby s Kopřivou a uzdraveným Jaškinem

Přestože sešívaní v posledních třech zápasech nedokázali naplno bodovat, před play-off je může alespoň těšit fakt, že se do sestavy postupně vrací uzdravení hráči. Po návratu Krenželoka, který se v domácím utkání se Zlínem podílel na všech slávistických gólech, se má v duelu se Spartou objevit i mladík Dmitrij Jaškin, jenž byl mimo hru dva měsíce vinou zranění kolenních vazů.

Do brány se také vrací jednička Miroslav Kopřiva, která v posledních dnech trpěla nachlazením. Trenér Růžička tak v posledním zápase na ledě budějovického Mountfieldu dal přednost Dominiku Furchovi, avšak derby by podle všeho měl začít opět na lavičce.

Rudý sen o play-off

Sparťané v aktuální sezóně strádají a pomalu jim utíká desítka zajišťující play-off. Po uvolnění ex-slávistického kanonýra Kůrky se sice v posledních zápasech zvedli, pak ale jeli do Plzně, a místo aby tam stáhli náskok momentálně desátých Indiánů, prohráli a opět tak snížili pravděpodobnost na účast v předkole play-off.

Na druhou stranu se ale Spartě doma vcelku daří, o všechny body přišla naposledy v závěru listopadu, kdy nestačila na Vítkovice. V kombinaci se slávistickou venkovní mizérií tak ještě družina trenérů Hořavy a Rulíka cítí šanci, a právě v derby se Slavií se chtějí definitivně odrazit k lepším výsledkům.

Venku to není ono

Červenobílí si minulý pátek v zápase na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově po dlouhé době připsali body z cizích hřišť, v následujícím venkovním utkání proti Mountfieldu už ale opět přišlo trápení, když navíc brankáři Kovářovi nedokázali vstřelit jediný gól. Navrch si ještě trenér Vladimír Růžička vysloužil za komentáře směrem k rozhodčím na konci druhé třetiny ojedinělý trest a byl vykázán z lavičky.

Sešívaní se ani příliš netěší na návštěvu TESLA Areny, vždyť v posledních dvou zápasech zde odevzdali sparťanům všechny tři body. Povzbudit je může alespoň statistická zajímavost, která říká, že Slavia za posledních deset let vyhrála v základní části na sparťanském ledě vždy právě jednou. Dodrží tuto bilanci slávisté i v pátek?

Postavení v tabulce

 7. Slavia  42  17 - 6 - 2 - 17  114:111  65	 
12. Sparta  41  11 - 5 - 3 - 22   93:112  46

Poslední zápasy

Mountfield ČB - Slavia 3:0
Slavia - Zlín 3:4sn
Litvínov - Slavia 2:3sn
Slavia - Kometa Brno 4:1
Slavia - Mladá Boleslav 5:2
Plzeň - Sparta 2:0
Kladno - Sparta 2:4
Sparta - Pardubice 2:0
Sparta - Karlovy Vary 2:3sn
Vítkovice - Sparta 4:3

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Barák - Svoboda, Jelínek, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Micka, Třetina, Doležal - Pospíšil, Holec, Poletín - Žejdl Pöpperele - Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Gulaši, O´Brien, Husák - Ton, Broš, Hromas - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Smoleňák, Luňák, Koreis - Žalčík, Karpov, Kafka - Rubeš
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více