Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. ledna 2011

Dmitrij Jaškin se vrátil do sestavy, střeleckou potenci týmu ale nepozvedl

Jeden z největších talentů českého hokeje se po zranění kolena, které ho vyřadilo ze hry na dva měsíce, opět přestavil v dresu sešívaných. Trenér Růžička nasadil Jaškina hned proti Spartě. Bohužel ani jeho přítomnost neprolomila střelecký půst, který momentálně Slavia zažívá.

Sedmnáctiletý útočník se zranil 22. listopadu na Kladně, kde odnesl střet u mantinelu natrženými vazy v koleni. Dlouhou dobu měl dokonce sádru, fanoušky nemohl potěšit svými kousky na ledě, a tak například prodával ve fanshopu, nebo absolvoval online rozhovor. V této sezóně zatím nasbíral osm bodů za tři branky a pět asistencí. Zejména před zraněním se mu dařilo, ale přetržené vazy v koleni mu zabránili ve sbírání bodů i účasti na Mistrovství světa dvacetiletých.

Právě při derby se Spartou se mladík vrátil do sestavy Slavie, aniž by se předtím rozehrával v juniorech či nižší seniorské soutěži, a patřil mezi nejaktivnější. „Fyzicky to bylo náročné, ale myslím si, že to bylo celkem dobré. Se svým výkonem jsem celkem spokojený, ale samozřejmě doufám, že se to bude ještě zlepšovat,“ řekl Jaškin po zápase.

Týmu se však nedaří, Slavia už ve druhém zápase nedala gól. „Přijde mi, že se netlačíme tolik do branky, jak bychom určitě měli. Bojujeme, ale tohle nám chybí,“ analyzuje talentovaný útočník příčiny střeleckého půstu. Sám měl dobrou příležitost v 50. minutě, ale Tomáš Pöpperle v brance Sparty ho vychytal. „Možná jsem si mohl puk ještě potáhnout. Vystřelil jsem, protože tam bylo hodně hráčů, ale brankář to chytil. Škoda, že jsem to netrefil lépe,“ mrzela slávistu neproměněná šance.

Už v neděli čeká slávisty další těžký souboj, protože do O2 areny přijedou druhé Vítkovice. „Určitě to bude opět hodně těžké. Vítkovice teď hrají výborně, i proto se stále drží na špici. Doufám, že se nám konečně podaří vstřelit góly a vyhrát,“ přeje si Jaškin. Body jsou samozřejmě důležité, Slavia stále živí naději na přímý postup do play-off, který zajistí postavení v první šestce. „Samozřejmě je lepší postoupit přímo, než hrát předkolo. Snad se nám to povede,“ uzavírá Jaškin hodnocení vyhlídek na další zápasy extraligy.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více