Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. ledna 2011

Slávistické odpoledne vyvrcholí zápasem s Vítkovicemi a autogramiádou trenérů

Pokud sháníte tip na nedělní odpoledne, tak jste na správné stránce. 23. leden totiž proběhne ve znamení červenobílých barev. Hodinu po poledni startuje na ledové ploše v Galerii Harfa program s některými hráči Slavie, od 15.00 přivítají svěřenci Vladimíra Růžičky na ledě O2 areny druhý tým tabulky Vítkovice a po zápase proběhne autogramiáda trenérského triumvirátu.

Náš soupeř

Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Mojmír Trličík a Zdeněk Moták
Největší úspěchy: 2x mistr ligy (1951, 1981), 8x vicemistr ligy (naposledy 2010)
Internet:www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu:Roman Málek, Viktor Ujčík, Jiří Burger

Na co se můžete během slávistického odpoledne těšit?

- od 13.00 si budete moct na ledové ploše v Galerii Harfa zatrénovat s některými hráči HC Slavia Praha. Lekce bruslení, střelby na brankáře apod. vám budou dávat v současnosti zranění útočník Vladimír Růžička, obránce Lukáš Špelda a někteří další

- čekají vás mimo jiné soutěže o ceny v červenobílých barvách

- všem, kteří navštíví Galerii Harfa, nabízí vedení Slavie 10% slevu formou zákaznické karty (vztahuje se i na doprovod) na konzumaci v Pizzeria Detaillo v Galerii Harfa. Při včasném předložení před požádáním o účet nebo pouze včasném vyslovení hesla „Slavie“

- v pizzerii Detaillo si budete moct také koupit speciální „slávistickou pizzu“ v příslušných barvách za exkluzivní cenu 89 ,- kč, na kterou se též bude vztahovat sleva 10 %.

- od 15.00 si rozhodně nenechte ujít extraligový zápas mezi Slavií a druhým celkem tabulky z Vítkovic v O2 areně

- po skončení zápasu rozhodně neodcházejte domů. Podepisovat se vám totiž budou všichni tři trenéři Slavie – Vladimír Růžička, Jiří Čelanský a Josef Beránek

Další informace neleznete zde.

126 minut bez vstřeleného gólu

Poslední dva zápasy Slavii vůbec nevyšly. Oba je prohrála 0:3 a vytvořila si smutný rekord. Přesně 126 minut nevstřelila gól. Naposledy se trefil Tomáš Svoboda, který zachránil alespoň bod v domácím zápase se Zlínem. Z dalších dvou utkání na ledě Mountfieldu a Sparty vyšli slávističtí střelci na prázdno. A to se do sestavy vrátili dva vcelku spolehliví střelci Lukáš Krenželok a Dmitrij Jaškin. Talentovaný útočník hledal příčiny gólového půstu po prohraném derby se Spartou. „Přijde mi, že se netlačíme tolik do branky, jak bychom určitě měli. Bojujeme, ale tohle nám chybí,“ řekl Jaškin.

Svěřenci Vladimíra Růžičky budou muset rychle zapomenout hlavně na nepovedený duel proti odvěkému soupeři z Holešovic a pokud myslí na první šestku, musí bojovat o každý bod. Proti druhým Vítkovicím ovšem rozhodně nebudou v pozici favorita. „Určitě to bude opět hodně těžké. Vítkovice teď hrají výborně, i proto se stále drží na špici. Doufám, že se nám konečně podaří vstřelit góly a vyhrát,“ doufá Jaškin.

Vítkovicím se proti Slavii daří

Tým Vítkovic rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům Slavie. V loňské sezoně ji vyřadili v semifinále play-off a letos si ze tří vzájemných duelů odnesl vždy plný počet bodů. A co hůř, brankářovi Málkovi dokázali slávisté vstřelit vždy pouze jednu branku a s tím mohou asi jen těžko bodovat. Zvláště, když mají Vítkovice třetí nejlepší útok v lize. "Budeme bojovat, co to půjde a budeme se samozřejmě snažit vyhrát. Určitě nás ale nečeká nic jednoduchého a nemůžeme k tomu zápasu přistoupit tak, že před časem jsme jim dali sedmičku, tak jim tu sedmičku dáme i teď. Chceme body a do zápasu půjdeme bojovně,“ uvedl pro klubový web vítkovický útočník Roman Szturc.

Jako správný kapitán táhne svůj celek k úspěchu Jiří Burger, který nasbíral už 40 bodů za 11 gólů a 29 asistencí. Další výraznou postavou ostravského mužstva je brankář Roman Málek, kterému ve statistice úspěšnosti zákroků patří 4. místo mezi všemi extraligovými brankáři.

Sestavy z posledního zápasu

HC Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec (22. Barák), Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček - Krenželok, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Jaškin, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín - od 31. navíc Pospíšil.
HC Vítkovice Steel: Málek – Trnka, Vosátko, Ovčačík, Voráček, Rehák, Punčochář, Bartoň – Szturc, Burger, Huna – Tomas, Húževka, Strapáč – Klimek, Vrána, Pohl – J. Káňa, J. Sýkora, Ujčík.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více