Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. ledna 2011

Zkrotí Slavia rozjeté Bílé Tygry?

Po krátké pauze pokračuje Tipsport extraliga 45. kolem. Slavia přivítá na svém ledě stejně jako v neděli druhý celek tabulky. Tentokrát ovšem půjde o Liberec, který se díky výhře nad Pardubicemi posunul před Vítkovice, které naopak podlehly Slavii 3:4. Odjede z O2 areny s prázdnou i Petr Nedvěd a spol.? Odpověď se dozvíme v pátek od 18.15.

Náš soupeř

Klub založen: 1956 jako Lokomotiva Liberec
Trenéři: Jiří Kalous, Filip Pešan
Největší úspěchy: 3. místo 2005 a 2007
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Jaroslav Kudrna, Milan Bartovič

Slavia může podruhé v řadě porazit druhý tým tabulky

Svěřencům Vladimíra Růžičky se může podařit husarský kousek. Pokud v pátek zvítězí, oloupí během dvou kol dva druhé celky tabulky. V posledním utkání totiž porazili na svém ledě Vítkovice, které si v tabulce vyměnily pozice právě s Libercem. Slavia ztrácí na šesté místo zajišťující přímý postup do play-off dva body a výhra by se ji samozřejmě náramně hodila.

Utkání s Vítkovicemi sešívaní zvládli, přestože se ve dvou předchozích venkovních duelech trápili. Vítkovice sice dvakrát vedly, ale tři poměrně šťastné góly v první třetině pomohly Pražanům vývoj zápasu otočit. „Zlepšili jsme důraz, o což jsme se snažili i v posledních zápasech. Dneska se k nám však konečně přiklonilo i štěstíčko,“ vysvětloval po zápase střelec druhého gólu Miroslav Třetina. Podobný výkon bude chtít on i celá Slavia předvést i proti Bílým Tygrům.

Petr Nedvěd táhne svůj tým a útočí na rekord

Spojení Liberce s Petrem Nedvědem funguje letos na výbornou. V jednačtyřiceti zápasech nasbíral kapitán Bílých Tygrů 50 bodů za 14 gólů a 36 asistencí a útočí na pět let starý týmový rekord. V sezoně 2005/2006 nasbíral Lubomír Vaic 52 bodů a Nedvěd má tedy osm zápasů, aby tuto metu překonal.

Tým zpod Ještědu se nenápadně prodívá tabulkou a atakuje čelo tabulky. Z posledních pěti zápasů si odnesl 12 bodů. Trenér Jiří Kalous má k dispozici možná papírově nejsilnější kádr v celé extraligy a podle mnohých expertů patří mezi žhavé kandidáty na titul. Kromě Nedvěda se Liberec může spolehnout na tři hráče se zkušenostmi z KHL. K Jaroslavu Kudrnovi a Miloslavu Hořavovi přibyl před pár týdny Milan Bartovič a i on se ukazuje velice platným hráčem. V osmi zápasech nastřílel pět branek a k tomu přidal tři gólové přihrávky.

Najde Vladimír Růžička recept na tým svého bývalého kolegy nebo se bude radovat favorizovaný Kalousův výběr? Přijďte v pátek od 18.15 do O2 areny a dozvíte se odpověď.

Postavení v tabulce

2. Liberec  44  22 - 5 - 4 - 13  137:121   80
7. Slavia   44  18 - 6 - 2 - 18  118:117   68	 

Sestavy v minulém kole

M. Kopřiva - Barák, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - Jaškin, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Sklenář, Poletín, Pospíšil - Žejdl. Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Holub, Derner, Trončinský, Pavlů - Bartovič, Podkonický, Hořava - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, Špaček - Urban, Vantuch, Kica.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více