Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. ledna 2011

Museli jsme na sebe zařvat, sdělil po zápase recept na úspěch Vondrka

Slávisté si po Vítkovicích poradili i s dalším v tu dobu druhým týmem extraligové tabulky. Bílé Tygry umlčel v druhé třetině vyrovnávací brankou Michal Vondrka, jenž zužitkoval přesilovou hru, ve kterých se sešívaným do té doby nedařilo. „A to jsem ani kotouč netrefil dobře,“ řekl po zápase s úsměvem na rtech úspěšný střelec.

Po první třetině jste hodnotil na kostce O2 areny hru Slavie jako propadák. S odstupem času můžete srovnávat, opravdu se vám první dějství nepovedlo?
Ano, bylo to hrozné. Domluvili jsme se, že budeme napadat a věděli jsme, co máme hrát. Ale Tygři nás zaskočili tím, že hodně bruslili , my jsme navíc špatně nahazovali, takže soupeř byl u puku vždy dříve. Navíc dobře napadali ve dvou lidech, my jsme museli v celé pětce, nebo alespoň čtyři hráči, aby to nějak vypadalo. Většinou ale napadal jeden hráč a ostatní na něj koukali, a tím, že jsme do nich chodili pozdě, nás přehrávali... Správně jsme začali hrát až v druhé třetině, a také to podle toho vypadalo.

Co se do druhé třetiny změnilo, museli jste zvýšit aktivitu či nasazení?
Hlavně zvýšit hlas...

Takže bylo dusno, říkáte?
Trošku jsme si mezi sebou něco řekli, a pak už to vypadalo dobře.

Takhle to u vás funguje?
Nikdo není takový, aby něco říkal osobně. Prostě obecně jsme si řekli, že něco musíme změnit. I trenér Růžička samozřejmě něco přidal.

Dnes jste hráli mnoho přesilových her, navíc i přesilovku 5 na 3, všechno bez úspěchu. A pak najednou jste jednu zužitkovali hned po několika vteřinách.
Bylo dobré, že jsme neprohráli buly, kde byl Míra Třetina, puk se dostal k Lukáši Krenželokovi, ten to vrátil Třéťovi, jenž mě našel u Pince. Myslím si, že mě Pinc ani neviděl, protože se přesouval. Puk jsem ale netrefil dobře, takže bylo štěstí, že to spadlo do brány.

U rozhodující branky v prodloužení jste na ledě nebyl, můžete tak situaci popsat alespoň ze střídačky?
Lukáš Krenželok supr napadal a vybojoval puk. Pak ho dokázal ještě dobře nahrát a Petr Jelínek zavěsil, bylo to jak z učebnice. Měli jsme šance i dříve, ale jsme samozřejmě rádi. Kdybychom neměli Kopra, tak prohráváme 4:0 po první třetině...

Autor Václav Baumann, Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více