Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. ledna 2011

Slavia se pokusí zaútočit na elitní šestku. Podaří se jí to proti Energii?

V rámci 46. kola zajede pražská Slavia do lázeňského města, změřit své síly s tamnějším hokejovým mužstvem - karlovarskou Energií. Zpočátku se zápas, podle slov vedení Energie, měl hrát v Sokolově, nakonec však bude působištěm stále KV Arena. Utkání začíná v neděli v 16:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1932
Trenéři: Václav Baďouček, Martin Pešout, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: 1. místo 2008/09
Internet: hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Lukáš Mensator, Václav Skuhravý

Západočeský tým stále nemá vyhráno. Energie na rozhraní předkola play off

Mezi osmou až desátou příčku, která zajišťuje aspoň předkolo play off je poněkud plno. Rozdíl mezi jednotlivými místy je pouhé tři body a otázkou je, na který z týmů padne pomyslný černý Petr. Karlovarský tým je momentálně na deváté pozici a soupeří o své místo s rivaly z Litvínova a Plzně. Výhrou nad Kladnem se Energie posunula svému vytouženému cíli blíž, což bude chtít potvrdit i v dalším utkání. Na druhé straně se vysočanskému týmu v poslední době daří podle plánů a bojuje o elitní šestku, která zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále.

Boj karlovarských hokejistů o záchranu

Dalším důvodem, proč je pravděpodobná touha soupeře uzmout všechny body, je jeho boj s vedením města Karlovy Vary. To chce hokejistům odebrat část z příspěvků, což se nelíbí vedení Energie a v tuto dobu svádí s městem boj nejen o peníze, ale i o celkovou účast Energetiků v extralize pro další ročník. Proto se předpokládá, že hráče požene touha dokázat městu, že bez hokeje se obyvatelé Karlových Varů neobejdou.

Komu se daří

V současné době je hlavním tahounem karlovarského celku brankář Lukáš Mensator, který po návratu z nemoci dokázal vychytat své třetí čisté konto v této sezoně. Důkazem důležitosti Mensatora v týmu jsou výsledky zápasů, které kvůli nedávné nemoci musel vynechat.

Slávisté si však na svého brankáře také stěžovat nemůžou. Byl to právě Kopřiva, kdo dokázal svůj tým v posledním kole proti Liberci podržet a hlavně díky němu si nechali sešívaní doma o bod víc než jejich soupeř.

Postavení v tabulce

7. Slavia        45 18 7  2 18  120:118  70
9. Karlovy Vary 45 14 6 10 15 137:134 64

Poslední zápas

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) HC Slavia Praha - HC Bílí Tygři Liberec 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Sestavy v minulém kole

Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, T. Klíma, Dej - Sailer, Pech, Zaťovič - Zucker, Vachovec, T. Rohan M. Kopřiva - Barák, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Krejčík, Jeník - Krenželok, Třetina, Vondrka - Jaškin, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Sklenář, Poletín, Pospíšil

Nejproduktivnější hráči

Petr Kumstát 35b. (16+19) Michal Vondrka 32b. (14+18)

Brankáři

Lukáš Mensator 2,63g/z 91,82%
Lukáš Sáblík   3,88g/z 88,64%
Tomáš Závorka  2,86g/z 90,00%
Miroslav Kopřiva 2,47g/z 91,55%
Dominik Furch    3,43g/z 90,48%
Robert Slipčenko 3,60g/z 89,09%
Autor Tereza Janovská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více