Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. srpna 2002

Udělá Slavia další krok k postupu?

Čtvrtfinálové skupiny Tipsport Cupu už pomalu spějí do svého závěru, na pořadu tohoto týdne jsou odvety. Slavia si zatím počíná ve skupině C suverénně, ve třech zápasech si připsala plný bodový zisk. Její první skalp se bude snažit získat v úterý od 17:30 HC Chemopetrol Litvínov.

Litvínov má za sebou těžkou sezonu, hrozbu baráže odvrátil až v posledním kole na ledě stejně ohroženého Kladna. Na severu Čech si poté nejdříve dopřáli malou oslavu záchrany mezi hokejovou elitou a už začali myslet na nové zítřky, samozřejmě s přáním neopakovat špatný rok. Týmu se ujal nový trenér František Výborný, který si s řadou staronových tváří neklade jiný cíl než postup do playoff.

Zápasy Slavie s Litvínovem v posledních letech získaly přívlastek "malého derby", příčinou je čilý přestupový ruch mezi oběma týmy. Před dvěma lety odešlo do Edenu útočné trio Branda, Alinč, Hubl a právě poslední dva jmenovaní se na sever Čech nyní vracejí. Ještě další dvě posily získal Litvínov ze Slavie - obránce Petra Martínka a univerzála Jana Kloboučka. Opačným směrem zamířil nejlepší střelec extraligy David Hruška, který však druhou část sezony hostoval v Havířově. Pohyb na trase Praha - Livínov však započal už dříve, často se s jistou nadsázkou říkávalo o jednom z týmů, že je farmou toho druhého. Slavia - Slavia B nebo Litvínov - Litvínov B? Jak by tomu mohlo být se možná ukáže i v Tipsport Cupu, v prvním utkání v Edenu vysoko vyhrála Slavia a tak bude mít Litvínov o motivaci postaráno.

Odehraná utkání skupiny C: Liberec - Litvínov 4:6, Slavia - Litvínov 6:0, Liberec - Slavia 1:3, Slavia - Pardubice 4:2, Litvínov - Liberec 4:4.
Přípravu Chemopetrolu trochu kazí zranění, dlouhodobě mimo hru jsou posily Skořepa, Hubl a Martínek.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více