Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. února 2011

Pro postup do šestky děláme maximum, řekl po výhře v Pardubicích Sklenář

PARDUBICE - Slavia zvládla důležitou misi – vyhrála na ledě, před 44. kolem, pátých Pardubic. Sešívaní po šestadvaceti minutách vedli na nepřátelské půdě na východě Čech 2:1. Na konci druhé dvacetiminutovky mohl Sklenář vstřelit uklidňující třetí gól, ale před prázdnou bránou selhal. Navíc v samém závěru třetiny přišel po zákroku Buchteleho o část předního zuby. Nicméně i s těmito patáliemi se v 54. minutě prosadil ze samostatného úniku. „Co nejdřív si zajdu k zubaři, aby mi udělal umělý zub,“ viděl po utkání své nejaktuálnější plány usměvavý Sklenář.

Zápas s Pardubicemi byl důležitý ohledně postupu do první šestky. Baví vás vypjaté zápasy, nebo vám to spíš svazuje ruce?
Naopak se těším. V Pardubicích byla skvělá atmosféra, téměř vyprodáno, a hráče to nakopne k lepšímu výkonu. Nám to svědčilo, podali jsme koncentrovaný výkon a zaslouženě jsme vyhráli.

Rozebíráte se spoluhráči v šatně postavení v tabulce? Je pro vás lepší přímý postup do play off bez předkola?
Bylo by super se umístit do šestého místa. Děláme pro to maximum, ale ještě nás čekají čtyři důležité zápasy, které když zvládneme, budeme za šesté místo rádi.

Ve druhé třetině jste za stavu 1:2 nedal vyloženou šanci, v niž jste si s brankářem Růžičkou poradil, ale před zcela prázdnou bránou jste gól nevstřelil. Kleslo vám sebevědomí po neproměněné příležitosti?
Určitě to nepotěší. Viděl jsem, jak puk do brány letí, ale pardubický obránce kotouč vytáhl před brankovou čárou. Já jsem byl přesvědčen, že to bude gól, ale bohužel to tam nespadlo.

Ve třetí dvacetiminutovce jste dal uklidňující branku na 1:3 ze samostatného úniku, věřil jste si, když jste na Růžičku najížděl téměř přes půl hřiště?
Abych řekl pravdu, tak jsem si věřil. Předtím se mi povedlo několik střídání a forhendovou kličku trénuju, zaplaťpánbůh, že to vyšlo. I když Růža (pardubický brankář pozn. red.) mi moc místa na prostřelení nenechal. Dostal jsem výbornou přihrávku od Jelínka a naštěstí jsem puk do brány procedil.

Slavia dala dva góly z brejků, byl to záměr hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na výpady, nebo to vyplynulo ze hry?
Na zabezpečené obraně máme založenou celou hru. Jakmile získáme puk, tak se snažíme soupeře přečíslit a pro něho je to těžké ubránit.

Do každé třetiny jste měli vlažný vstup, mohlo to být nepřátelskou elektrizující atmosférou?
Nevím čím to je, nám vstupy do třetin poslední dobou vůbec nevycházejí, ale na tom musíme zapracovat.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více