Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. února 2011

Odpovědi: 10 krát 10 Jirky Vašíčka

Slávistický obránce Jiří Vašíček v netradičním rozhovoru odpovídal na každou z deseti vašich otázek položených na Facebooku deseti větami. Odpovědi jsme nechali tak, jak nám je „Váša“ poslal, v původní podobě se smajlíky. Vzešel z toho zajímavý materiál, ve kterém svérázný bek například přiznal, kdo je jeho nejneoblíbenějším protihráčem anebo jak vznikala vtipná videa, kterými režie O2 areny baví slávistické fanoušky.

1. Napadlo Vás někdy, že byste ze Slavie odešel? (Jiřík Želvák Svoboda)
Ahoj Želváku, toto je zajímavá otázka. Samozřejmě, že jsem nad tímto přemýšlel. Na Slavii jsem spokojený. Mám smlouvu ještě na příští sezonu. S Růžou jsme se o tom párkrát bavili a myslím, že oba jsme otevření další společné spolupráci. Hrát ve Slavii je pro mě čest, je to klub, který vždy hraje o nejvyšší příčky a to mi vyhovuje. Neumím si představit, že bych někdy někde hrál jen o záchranu. Vážím si i fanoušků, kteří nás podporují. Zároveň jsem si za dobu mého působení v klubu zvykl na lidi, kteří se kolem týmu pohybují. Uvidíme, kam mě zavede budoucnost.

2. Jirko, chopil by ses na nějakém vyhraném zápase mikrofonu a vedl naší děkovačku??? A skočil by sis s Koprem slavnou rybičku??? Ať se daří. Nik (Nikola Alexij)
Ahoj Nikolo. V žádném případě bych se téhle nabídce nebránil. Myslím, že naší hymnu, už dobře zvládnu, tak proč ne?? Moc mě baví být na druhé straně a užívat si, jak nám fanoušci děkují. Je to pro nás příjemná odměna a třešnička na dortu po vyhraném zápase. Ale proč to nezkusit i opačně?? :-P Zároveň si vážím, že s námi fanoušci drží i po prohře. O rybičce budu přemýšlet. S Koprem to probereme a třeba vás jednou překvapíme. Tak se těšte ;-)

3. Jirko, kolikrát jsi byl sešívanej?:-D (František Vlastník )
Ahoj Františku, to je mi ale zapeklitá otázka. Zrovna nedávno jsme s přítelkyní počítali jizvy v mém obličeji. Skončili jsme na čísle 14. Čemuž úplně přesně nemůžeme věřit, neboť ona dělala dvakrát reparát z matematiky :-D… Také je možné, že jsme nebyli zcela důslední a na nějakou zapomněli. K tomu připoj operovaný loket. Jizvy po operacích zlomené nohy. A také po artroskopii kolene. Nějaké jizvy zůstaly na rukou po rvačkách na ledě. Jednu, či dvě mám také ze zlobení po barech, ale to bylo za mlada. :-P

4. Byl bys rád, kdyby se u nás bitky trestaly stejně jako v NHL? (Eliška Chalupová )
Ahoj Eliško, na tuto otázku se mě již několikrát někdo ptal. Já osobně jsem pro. To, jak je to u nás, je trestem pro diváky. Nejen, že přicházejí o emoce, které k hokeji patří. Ale také je nespravedlivé, že pak tresty jsou čistě na rozhodčích a ti udělují trest do konce utkání, i když neshodí hráči rukavice. A to jen proto, aby od nich měli po zbytek zápasu pokoj. Stane se ti to dvakrát a automaticky máš na jedno utkání stop. To se samozřejmě nemůže líbit trenérovi, který tě v onom utkání nemůže využít. Myslím, že uvolnění pravidel by jistě nezvedlo žádnou vlnu brutality, jak někteří lidé neustále tvrdí. Všichni chceme hrát hokej, jen občas ujedou nervy :-D

5. Jaký je tvůj nejméně oblíbený hráč v extralize? (Aleš Furewer Kloubek)
Ahoj Aleši, tak to je oříšek :-D. Myslíš, že to můžu vůbec napsat?… Ale OK. Nejméně oblíbeným hráčem je pro mě Jaroslav Balaštík. Je to výborný hokejista. Vyloženě gólový útočník. Ale také zákeřný hráč, jež si neváží soupeře, přetáhne ho hokejkou zezadu a když jsi čelem, tak ujede. Takové chování já neuznávám. Bohužel takových hráčů je víc. Také nemám rád simulanty a těch v posledních ročnících přibylo a to je jen na škodu naší soutěže a celého českého hokeje.

6. Co pro Vás hráče znamenají spekulace o stavbě nové hokejové haly v Edenu - láká Vás možnost hrát zápasy zase ve Vršovicích? (Honza Kolar )
Ahoj Honzo. Já osobně to moc nesleduju, protože to je myslím běh na dlouhou trať. Extraligu ve Vršovicích jsem nehrál, přišel jsem až později. Přesto si myslím, že Slavia patří do Edenu. Strašně rád, bych si v nové aréně zahrál. Fanoušci by jistě chodili v hojném počtu. Navíc by i vstupné mohlo být pro diváky příznivější, neboť Sazka je pro Slavii nákladnou investicí a od toho se ceny lístků odvíjí. Myslím, že vše závisí na spoustě jednání. Až se poprvé kopne krumpáčem do země, začnu tomu věřit. Je to sen spousty slavistů-tak uvidíme ;-)

7. Chtěl byste se po skončení kariery stát trenérem? (Rock Duck Kachna)
Zdravím Kačere :-D… Je fakt, že už nejsem nejmladší, ale snad ještě pár let o této variantě budu moct pouze přemýšlet :-) .Licenci,,C" jsem vystudoval již před vojnou. Po vojně jsem v Jindřichově Hradci dělal asistenta u 7. třídy, pak rok trénoval 4. třídu. Tehdy jsem hrál II. ligu a dalo se to skloubit. V tomto věku nejde poznat, kdo se tím jednou může živit, a tak jsem se snažil, aby to ty kluky hlavně bavilo, i když kdo to s takovými dětmi zkusil, ví, jak je to složité. Člověk musí být i trochu psycholog. Občas ty kluky nebo jejich rodiče potkám a jsem rád, že na mě nezapomněli. Myslím, že je správné předávat těm malým to, co se člověk naučil. Trénovalo mne pár skvělých trenérů a pokud bych se skutečně rozhodl tomu věnovat, snažil bych se od nich vzít to nejlepší.

8. Jak vycházíš se starým Růžou, popřípadě jak on hodnotí tebe? (Jan Vocel )
Ahoj Honzo. Samozřejmě, že musím napsat, že vycházíme výborně. Pokud bych napsal cokoli jiného, mohlo by se mi to zle nevyplatit :-D… Ale teď vážně. Růži si moc vážím. Jako hráč dokázal strašně moc stejně tak jako trenér. Je to obrovský pracant a Slavia je jeho dítě. Dělá v klubu snad vše a neumím si představit, kdyby tu nebyl. Jak hodnotí on mě je otázka spíš pro něj, ale snad je s mojí prací spokojen. Ale to uvidím, až budeme jednat o nové smlouvě :-D

9. Proč jste zrovna vy ten bitkař? To vás tak láká někomu dát nakládačku?? :D Přeji hodně úspěchů. (Petr Cena Monte )
Ahoj Petře, moc děkuji :-)… Nemyslím, že jsem nějaký bitkař. U nás to ani není možné tak jako v NHL. Navíc by mě asi ani nebavilo celý zápas sedět na střídačce a jít na led se jen poprat. Chci hrát především dobře hokej. Baví mě vyhrávat a jsem ochoten pro to udělat vše, co dokážu. Není to o tom, že si chci na někom něco dokazovat. Člověk musí umět i přijmout ránu. Myslím, že hokej je hra chlapů(na rozdíl od fotbalu :-D), a tak občas ujedou nervy a pak přijde i ta bitka. Je to férovější, než o někoho zlomit hokejku.

10. Jak vznikl a kdo přišel a nápadem natočit těch pár videí, co se pouštějí při a po zápase? :-D A kolik vám museli zaplatit, popřípadě jaké drogy vám dali, abyste to natočili? :-))) (Markéta Maki Slabá)
Ahoj Markéto, koukám, že tě zaujal doprovodný program v Aréně :-D… A to je dobrá vizitka pro naše marketingové pracovníky. Ale musím přiznat, že to byla čistá improvizace. Točilo se to někdy v květnu. Snad to není nejhorší a diváky to zaujalo. Nedostal jsem za to ani korunu-bohužel :-D. Možná ještě zažádám o nějaký honorář, když ty šoty slaví takový úspěch :-D. Ani žádné drogy tam tehdy nebyly, ačkoli to tak možná vypadá. Nevadí mi, udělat si ze sebe srandu. Ale v mezích :-D.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více