Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. února 2011

V play-off to nebude stát jen na mně, věří Michal Vondrka

Brno - Pražané dnes přijeli do Ronda s hodně omlazenou sestavou. Slavii chyběly některé z tradičních opor a hodně prostoru dostali mladíci. Kapitánské céčko si na dres připíchnul Michal Vondrka. Premiéra v této pozici to však nebyla: „Já už jsem si to v létě zažil, už jsem tak odehrál i jeden zápas v extralize. Dnes to bylo dáno tím, že zde nebyl Marek Tomica a hlavně Petr Kadlec, který má céčko celou sezónu,“ vysvětlil útočník Slavie a poté nám sdělil, jestli se pro něj touto rolí něco změnilo. „Už jsem tu dlouhou dobu a beru to jako každý jiný zápas. Nějaké věci, co by měl kapitán plnit, to jsou takové blbosti. Pro mě se toho asi moc nezměnilo.“

Sedmý tým extraligové tabulky ztratil v minulém kole šanci probít se do první šestky, dnes mu tedy o nic nešlo a v sestavě jsme narazili hned na několik juniorů a starších dorostenců. Fakt, že si tato, před zápasem, podceňovaná sestava dokázala uzmout vítězství proti zkušeným extraligovým hvězdám a mazákům, je tak rozhodně zajímavý a poměrně nečekaný. Potvrdil to i Vondrka: „Když jsme sem jeli, tak jsem samozřejmě věřil ve vítězství. Říkal jsem si ale, že to bude těžké, protože jsem si psal ještě před zápasem s Radkem Dlouhým, a ten mi psal, že budou hrát v plné sestavě akorát bez Jirky Dopity. Mladí kluci hráli výborně, dali i góly,“ chválil neotrkané spoluhráče.

Podobnou motivaci jako Slavie měla i domácí Kometa, která už měla jistotu play out. Mladíci ve slavistickém dresu však určitě měli o motivaci postaráno, a proto to možná dopadlo, jak to dopadlo. „Možná ano, ale v seniorském hokeji to tak neplatí. Když přijde mladý kluk a není na to zvyklý. Tady jsou chytří hráči a jen motivace a nadšení nestačí. Když je soupeř vyspělý, tak tohle neplatí. Kluci od nás hráli opravdu výborně, ale my jsme sem jeli s tím, že o nic nešlo a Kometě vlastně také ne, takže jak už jsem řekl, byl to takový pouťák, nemělo to moc tempo, ovšem zahrál jsem si a docela mě to dnes bavilo,“ srovnával hráč s číslem 24 odlišnost od normálního extraligového utkání.

I když z pozice tabulkového postavení nemusel hrát výsledek roli, Brno hrálo o hodně. Hrálo o ztracenou přízeň fanoušků, což se mu nakonec nepovedlo napravit. „Je to určitě nepříjemné, když řvou fanoušci v první třetině - vždycky jsme s vámi a my vás nikdy neopustíme - a ve třetí třetině na ně pískají a řvou - táhněte domů – zatímco jdou z ledu. To je hodně smutné. My máme sice fanoušky v menším počtu, ale v tomhle jsou skvělí. I když prohrajeme, tak jsou s námi,“ pochválil fanoušky Slavie.

Od zápasu jsme se odchýlili k důležitější věci, a to k budoucímu soupeři Slavie v předkole play-off. V době našeho povídání, jsme konečné výsledky z ostatních stadiónů neznali. Ve hře tak byl jako příští soupeř stále Litvínov nebo Karlovy Vary. „To je těžké. Oba dva jsou to důrazné týmy a myslím, že hokej s nimi by byl dost podobný. Já také nevím, jak se to hrálo. Takže je to úplně jedno, který z těch dvou týmů to bude,“ hodnotil, proti komu by se raději postavil v předkole. Nyní už víme, že se nakonec bude připravovat na Karlovy Vary, které Slavie z dvou finále o titul moc dobře zná.

Ve vyřazovacích bojích bude určitě na Michala Vondrku upnut zrak z pozice toho, že je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Sám útočník se však nepovyšoval: „Tuto sezónu mi to tam na začátku padalo. Pak jsem trochu začal stagnovat, ale zase začali tahat za pilku druzí. Takhle jsme se doplňovali celou základní část, jednou to šlo tomu, pak zase tomu. Určitě budu chtít udělat nějaký přínos pro tým, ale máme tady výborné hráče, kteří dokážou dát gól určitě taky. Myslím, že je to dobře poskládané a nebude to stát jen na mě,“ ocenil dobrou chemii týmu.

Autor Zdeněk Plánka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více