Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. února 2011

Brno vidělo hned dvě střelecké premiéry

Slávistické mládí zostudilo brněnský hokej. Tak referují o posledním zápase základní části média. V sestavě Slavie se objevilo pět juniorů a tři starší dorostenci. Před napětím z play-off trochu zapadly dvě mimořádné branky. V zápase si připsali premiérové extraligové góly hned dva mladí slávisté. Pavel Klhůfek a Jiří Jebavý.

Pro každého hokejistu je první extraligový gól nezapomenutelný. Padající Kometa splnila přání hned dvoum slávistům. Poprvé v kariéře se v extralize trefil junior Pavel Klhůfek, který se objevil na soupisce slávistického áčka již potřetí. „Brněnský hráč rozvážel útok s vlastního pásma, u modré čáry chtěl udělat kličku a kotouč se mu svezl po holi, já mu ho vypíchnul a jelikož byl poslední hráč, ujížděl jsem na golmana sám. V prvním momentu jsem chtěl jít do beckhandové kličky ale pak jsem viděl, že brankář má hodně místa mezi betony. Snažil jsem se dát do střely razanci i přesnost a padlo to tam,“ popsal první extraligový gól Pavel Klhůfek, na kterém byla na ledě vidět opravdová radost. „Byl jsem v takové euforii, když jsem vsřelil branku, že jsem si zapomněl schovat puk, ale spoluhráči mi ho vzali. Zápisné mě určitě nemine, ale pocit hrát nejvyšší českou ligu za to stojí!"

Jiří Jebavý

Premiérový gól vsítil i obránce Jiří Jebavý, který debutoval v extralize již v sezóně 2006/2007. Do áčka pronikl několikrát, hrál i play-off, ale stabilně větší šanci v týmu nikdy nedostal. Jednadvacetiletý obránce letos působil v 1. lize u Medvědů z Berouna. Letos to pro něj byl vůbec první gól v sezóně a hned i první extraligová branka. A ne tak ledajaká. Mladý bek se dostal k puku při power-play Komety a přes celé hřiště trefil odkrytou branku. Na svůj první extraligový gól čekal Jebavý 37 extraligových zápasů. Nutno podotknout, že ve valné většině z nich moc ice-timu neměl a dělal na lavičce parťáka druhému gólmanovi.

Mladý tým zostudil Brno

Věkový průměr týmu, který nastoupil na Kometě, byl neuvěřitelných 22,2 let. Na ledě se objevilo pět juniorů a tři starší dorostenci s mřížkou, a to na všech postech – od brankáře Furcha až po útočníka Jaškina. Mimo této osmičky benjamínků figurovalo na soupisce pouze sedm hráčů straších 25 let.

Nejstaršími hráči byli jednatřicetiletý Kuboš a osmadvacetiletý Vondrka. Mladé pušky zkrátka Kometu pořádně vypráskaly. „Nemyslím si, že by Kometa hrála nějak ustrašeně. Bylo na nich ovšem lehce znát, že to sebevědomí není uplně stoprocentní, hlavně co se týče zakončení. My hráli dobře, dokázali jsme využít soupeřovi chyby a v brance nás podržel Domnik,“ zhodnotil výkon junior Klhůfek.

Pavel Klhůfek

Devatenáctiletý Klhůfek přišel do Slavie před rokem ze Zlína. „Hrát za Slavii je pro mě hrozná čest. Každý se do tohodle týmu nedostane a proto, když byla možnost tak jsem neváhal. Na druhou stranu to pro mě byla výzva! Do týmu jsem přišel jako nový hráč a musel jsem se vypracovat. Než jsem přisel do Prahy,tak jsem měl o všechno postaráno díky rodičům, ale přechod sem mě naučil starat se sám o sebe. První týdny byly těžké, ale podporovala mě rodina, přítelkyně, kamarádi a myšlenka dostat se až do A týmu,“ popsal Klhůfek začátky v Praze.

„Teď trénuji s áčkem a budoucnost záleží na trenérovi. Samozřemě by bylo užásné kdybych se dostal do sestavy na play off, ale nemyslím si, že hrát za juniorku a bojovat o titul by byl nějaký krok zpátky,“ řekl o svojí pozici Klhůfek, který se kromě ledního hokeje věnuje i jeho in-linové verzi. „Byl jsem dvakrát na mistrovství světa juniorů. V roce 2009 v Itálii i 2010 v Německu, se nám díky vynikajícimu týmu, skvělé partě a výborným trenérům podařilo oba turnaje vyhrát. Nejraději bych byl celý rok na ledě, takže si to tak trochu vynahrazuji tím inlinem. Je to pro mě příjemné zpestření. V in-line hokeji bych rád pokračoval, ale uvidím jak to budu stíhat letošní léto," řekl Pavel Klhůfek.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více