Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
23. února 2011

Hokejové fankluby se postavily za Chartu fair play

Charta fair play shrnující základní pravidla sportovního chování byla hlavním tématem setkání fanklubů celků hokejové extraligy. Jejich předsedové podepsali Chartu fanouška a přidali se tak k dalším bezmála dvanácti tisícům signatářů dokumentu. Celý projekt Charty i setkání fanoušků připravila Česká pojišťovna, která je dlouhodobým partnerem nejvyšší domácí soutěže.

O Chartě fair play diskutovali zástupci dvanácti fanklubů. A diskuze to byla skutečně zajímavá - co fanoušek, to vlastní názor. Mluvilo se nejen o chování fanoušků na tribunách, ale i o rozhodčích, jednotlivých hráčích či vztazích mezi fankluby obecně.

„Nejdůležitější je vzájemný respekt. Jak mezi hráči, tak mezi fanoušky,“ říká Jan Ohainka z fanklubu brněnské Komety. „Rozhodčí by měli mít fair play v sobě, už když začínají kariéru. Věřím, že všichni rozhodčí se snaží pískat rovinu, ale občas podlehnou atmosféře,“ přidává svůj pohled na fair play Robert Bozděch z Karlových Varů.

„Základní myšlenka Charty je dobrá a ztotožňuji se s ní, ačkoliv dobře vím, že někdy je těžké všechny body dodržovat,“ říká Tomáš Vitásek, předseda zlínského hokejového fanklubu.

Samotné fankluby si hlídají, jak se jejich členové chovají – a nebojí se napravovat „černé ovce.“ „Pokud se někdo proviní, funguje u nás systém třikrát a dost. Pak dostane zákaz jezdit s námi na výjezdy a hrozí mu i vyloučení z fanklubu, pokud je jeho členem,“ říká litvínovský Petr Boháč.

Od zástupců fanklubů vzešla řada návrhů, jak Chartu doplnit či upravit a jak především podporovat fair play. „Je to dlouhodobá záležitost, a čím více se o fair play bude mluvit, tím lépe,“ říká Karel Klodner z Pardubic.

Charta fair play v devíti bodech shrnuje základní aspekty sportovního chování směrem k soupeřům, hokejovým autoritám včetně rozhodčích a fanouškům. Zároveň odkazuje na slavnou historii českého hokeje. Projekt úspěšně odstartoval 1. prosince loňského roku. Od té doby se příběh Charty úspěšně rozvíjí a bude pokračovat i v příštím roce - samozřejmě s podporou fanklubů.

Česká pojišťovna je tradičním partnerem českého hokeje

Česká pojišťovna je tradičním a dlouholetým partnerem českého hokeje - první spolupráce byla zahájena před více než 10 lety. Jméno největší tuzemské pojišťovny diváci nenajdou jen v názvu Play Off, Česká pojišťovna je také hlavním partnerem extraligy a v minulosti stála po boku i české hokejové reprezentace a byla rovněž hlavním partnerem domácí části turnaje Euro Hockey Tour – ČP Cup.

V průběhu těchto let se Česká pojišťovna radovala z medailí našeho národního týmu, ale fandila českému hokeji i v době, kdy se mu nedařilo. Po celá léta šlo o věc důvěry, nikoliv o momentální svezení se na vlně slávy. Podpora ledního hokeje je pro Českou pojišťovnu správnou volbou, i proto, že hokejisté byli a jsou vidět nejen na stadionech, ale i při dalších veřejně prospěšných aktivitách České pojišťovny.

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více