Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. února 2011

Slavia vede 2:0 i díky častější střelbě. V sobotu může sérii definitivně rozhodnout

Hokejisté Slavie jsou pouze jediný krok od postupu do čtvrtfinále play-off. V předkole vedou nad Energií už 2:0 na zápasy a to mimo jiné i díky aktivnější střelbě. V sobotu budou mít k dispozici první mečbol. V Karlových Varech je ovšem čeká tuhý boj a domácí budou hrát prakticky o všechno. Třetí zápas série je na programu v sobotu 26. února od 19:40.

1. zápas: Slavia vs. Karlovy Vary 4:3 sn.

Střely vedle - 18:13
Zblokované střely - 13:14
Střely na branku - 54:42
Zblízka - 11:7
Mezi kruhy - 6:5
Ze střední vzdálenosti - 14:14
Od modré čáry - 15:12
Z dálky - 8:4
Zápěstím - 33:23
Golfovým úderem - 17:15
Bekhendem - 4:4

Do celé série vstoupily výrazně lépe Karlovy Vary. Slávisté, kteří byli před předkolem považováni za favorita, byli náporem Západočechů zaskočeni a dlouho se nemohli přes pevnou obranu soupeře prosadit ke střelbě. V průběhu druhé třetiny se situace začala otáčet ve prospěch Pražanů. V závěrečné fázi utkání už Slavia na ledě dominovala, díky časté střelbě ze všech pozic dokázala vyrovnat z nepříznivého stavu 1:3 na 3:3 a duel nakonec získala ve svůj prospěch díky úspěšnější bilanci v samostatných nájezdech.

Při pohledu na statistiky střelby zjistíte, že v prvním utkání Pražané jasně dominovali a pouze ve střelbě ze střední vzdálenosti a bekhendových pokusech se jim hráči Energie dokázali vyrovnat. Považte, že sešívaní zaznamenali v prvních deseti minutách pouze 2 pokusy, při kterých se navíc Mensator ani nezapotil.

2. zápas: Slavia vs. Karlovy Vary 3:1

Střely vedle - 16:15
Zblokované střely - 9:14
Střely na branku - 37:32
Zblízka - 13:5
Mezi kruhy - 2:5
Ze střední vzdálenosti - 10:9
Od modré čáry - 8:12
Z dálky - 4:1
Zápěstím - 25:19
Golfovým úderem - 9:12
Bekhendem - 3:1

Druhý duel přinesl vyrovnanější průběh, co se týče střelby. Hokejisté Energie předčili Slavii ve střelbě od modré čáry, z mezikruží a také častěji stříleli "golfákem." V dalších aspektech ovšem slávisté dominovali ještě o něco více než v utkání číslo 1 a zaslouženě nakonec zvítězili 3:1.

V závěru duelu byli diváci svědky spíše tvrdých soubojů a šarvátek než povedených střel. Po jednom ze střetů odkulhal ze hřiště Tomáš Svoboda, který v předchozím průběhu série nasbíral 4 body. Podle všeho však zranění není příliš vážné. Neví se, jestli "Socha" v sobotu nastoupí, léčba by však neměla zabrat více než tři dny.

Sešívaným chybí do čtvrtfinále jediný krok

Vedení 2:0 možná naznačuje, že Slavia už má postup téměř v kapse. Karlovy Vary ovšem v O2 aréně nepředvedly špatné výkony a minimálně v prvním zápase byly více než vyrovnaným soupeřem. V KV Aréně tak svěřence Vladimíra Růžičky nečeká snadné utkání, což ví i talentovaný útočník Dmitrij Jaškin. "Vedeme dva nula, ale budeme to ještě muset potvrdit. Ve Varech to nebude nic jednoduchého," varuje mladý slávista.

V tabulce domácích zápasů patřilo Energii po základní části až 12. místo. Tomu ovšem Jaškin nepřikládá žádnou hodnotu: "To, že se jim doma nedaří, jsme si říkali. Oni ale budou hrát o všechno, takže na té bilanci nijak nezáleží."

Přesto ze slávistické kabiny zní jasné: "Ve Varech chceme sérii ukončit!"

Vyrazte s fanklubem do KV Arény

Třetí zápas předkola bude hostit moderní KV Aréna v sobotu večer. Zahajovací buly je naplánováno až na 19:40 kvůli televiznímu přenosu ČT4 a kolizi s prvoligovým fotbalem. I tak si nenechte nic zkazit a jeďte podpořit slávisty i do lázeňského města. Můžete jet po vlastní ose nebo se připojit k fanklubu, který pořádá výjezd na třetí i případně čtvrtý zápas série. Více informací na www.sesivani.com.
Autor Ondřej Kalát, Pavel Hrdina
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více