Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.2.2011

Slavia první mečbol nevyužila, ve Varech prohrála v prodloužení

PK3, sobota 26.2.2011, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
4:3p
2:1, 0:1, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Sailer (Pech), 3. Klíma T., 58. Pech, 64. Kumstát - 5. Kadlec (Micka), 22. Krejčík (Micka, Doležal), 43. Jaškin (Micka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3851. Stav série: 1:2.

Sestavy

Karlovy Vary

Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan.

Slavia

M. Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Kuboš, Krejčík, Roth - Pospíšil, P. Jelínek, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Micka, Jaškin, J. Doležal - Sklenář, Třetina, Poletín - Klhůfek.

Slávisté nezvládli třetí zápas předkola play-off a na postup do čtvrtfinále si tak musejí počkat. Pražané úvod prvního duelu ve Varech zaspali a rychle prohrávali 0:2. Poté ovšem zařadili vyšší rychlostní stupeň, vyrovnali a poté díky Jaškinově gólu ze 43. minuty vedli 3:2. Karlovy Vary se ovšem nevzdaly a nakonec dotáhli zápas do prodloužení. To rozhodl po třech minutách Kumstát a zařídil tak, že série bude pokračovat i v neděli.

Domácí šli do úvodu opravdu s vervou. Na světelné tabuli ještě nesvítila ani devadesátá sekunda, když si Pech skvěle počkal za brankou na najíždějícího Petra Sailera, který po přihrávce na nic nečekal a z první vstřelil úvodní branku dnešního zápasu – 1:0.

Ani tím nehodlala Energie skončit. Po necelé minutě se probojoval přes slávistickou obranu Tomáš Klíma, který tísněn Kadlecem přesto vystřelil skrytou střelu. Kopřiva měl zcela zakrytý výhled bránícím Kadlecem, že nestačil na střelu nijak reagovat – 2:0.

Na druhé straně i Slavia toužila po dnešním vítězství a v páté minutě se jí snaha vyplatila. Micka vybojoval kotouč, poslal ho mezi kruhy na volného Petra Kadlece, který si nejdříve objel klečícího Mensatora a až potom zasunul kotouč do prázdné brány – 2:1.

Vyrovnat mohli hosté v desáté minutě, kdy se probojoval Vašíček až před brankáře, před ním zela prázdná brána, ale do střely mu na poslední chvíli vložil Mensator svůj beton, kterým kotouč uklidil do bezpečí.

Jak vstoupila Energie do první třetiny, tak vstoupila Slavia do té druhé. Trvalo minutu a dvacet tři vteřin než se podařilo červenobílým vyrovnat. Po střele Micky se odrazil kotouč na hůl Jakuba Krejčíka, čehož si nevšiml karlovarský brankář a nestihl se vrátit na správné místo – 2:2.

Karlovarské inkasovaná branka nabudila k ještě většímu tlaku, jenže nic nezabíralo. Přesto, že se musel Kopřiva v bráně slušně ohánět, pokaždé karlovarské střely zachránil od své brány. Velkou šanci vrátit domácím vedení měl Gřegořek v přesilové hře, po jehož střele zůstal ležet kotouč u levé tyče Kopřivovy brány, ale slávisté ho uklidili do bezpečí.

Slavia ve třetí třetině zabrala. Ve druhé minutě třetí třetiny se do útoku rozjel Dmitrij Jaškin, který dojížděl nahozený kotouč na bránu a podařilo se mu kotouč zasunout za Mensatorovi záda. Hlavní sudí si nebyl zcela jist, jestli neposlal kotouč do brány bruslí, šel celou akci raději zkonzultovat s videorozhodčím, který branku uznal – 2:3.

Energetici nechtěli svou sezonu ukončit tak brzy a dali všechny své síly do posledních minut utkání. V padesáté osmé se jim naskytla příležitost v podobě přesilové hry, během které slávistický Vašíček zalehl v brankovišti kotouč a rozhodčí tak nařídil trestné střílení, kterého se ujal Lukáš Pech, který kličkou do bekhendu skvěle vyrovnal na 3:3.

Utkání tak dospělo do prodloužení, které však tentokrát trvalo pouhé čtyři minuty. Rozjetý Petr Kumstát obehrál bránícího Kuboše, objel ležící dvojicí hráčů v brankovišti a zakončil do horní části branky. Touto trefou tak prodloužil karlovarskou sérii na další zápas.

Ohlasy trenérů
Václav Baďouček (Karlovy Vary): Jsem rád, že jsme to utkání dotáhli do vítězného konce, protože mělo stejný průběh jako druhý zápas na Slavii, kdy jsme 40 minut bojovali s Kopřivou, ale nebyli jsme schopní ho překonat. Mužstvo v sobě našlo tu morálku a sílu, přestože jsme 2:0 vedli a pak 2:3 prohrávali. Nevzdali jsme to a vynutili si čtvrtý zápas.

Jiří Čelanský (Slavia): Nezachytili jsme začátek utkání, kdy nám domácí odskočili. Pro nás bylo samozřejmě dobře, že jsme hned v páté minutě kontrovali a vrátili se do zápasu, jinak si myslím, že průběh zápasu jsme až do té 58. minuty kontrolovali a měli jsme víc ze hry. Ale bohužel, hraje se 60 minut. Série je ale stále 2:1 pro nás, musíme na dnešek zapomenout a jít se vztyčenou hlavou do zítřejšího zápasu.

Autor Ondřej Kalát, Tereza Janovská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více