Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. února 2011

Tomáš Micka: Čekali jsme, že na nás Vary vlétnou, ale že až takhle, to ne

Karlovy Vary - Slavia dnes mohla rozhodnout. Zbývala jediná výhra od čtvrtfinále, kterou však sešívaní nevybojovali. Aspoň do prodloužení je dostali především přihrávky Tomáše Micky, který si dnes připsal hned tři. Bezprostředně po zápase jsme ho proto vyzpovídali.

Ve čtyřicáté třetí minutě probojoval Dmitrij Jaškin kotouč za Mensatorova záda, ale hlavní sudí šel celou akci raději zkonzultovat s videorozhodčím. „Já jsem tu branku viděl. Všiml jsem si, že Dmitrij kotouč nijak do brány nekopl, takže jsem věřil, že platit bude. Podle mého názoru ani neměl žádnou jinou možnost,“ řekl po zápase Tomáš Micka.

Slavia několikrát potvrdila, že má silné mužstvo. Na první pohled se však zdá hodně mladé. Dnes slávisté dokázali otočit dvou brankovou ztrátu, nakonec však zápas ztratily. „Podle mě se na nás nezkušenost některých hráčů nijak nepodepíše. Takové situace se stávají, je to hokej, kde se hraje nahoru a dolu. Máme mladé mužstvo, a jak se říká, mladí kluci rychleji regenerují, takže máme hodně síly. Výborně jsme v létě trénovali, takže můžeme zas zítra hrát naší aktivní hru, což bude dělat Varům velké problémy,“ nastiňuje průběh zítřejšího utkání.

Začátek zápasu se Slavii vůbec nepovedl. „Vůbec se nám to nepovedlo, trochu jsme zaspali. Sice jsme si před utkáním říkali, že na nás Vary vlétnou, ale že až takhle, nečekal nikdo z nás. Zítra se toho musíme rozhodně vyvarovat,“ varuje slávistický útočník.

Vary pro Slavii nejsou nejjednodušší soupeř. V play-off se mezi těmito soupeři vždy až v posledním možném zápase. „V play-off se hlavně bojuje a jde jen o vítězství. Jestli vyhrajete krásnými přihrávkami nebo tvrdou hrou do brány je úplně jedno. Hlavně, že se vyhraje.“

Dnes se díky posunutému času končil zápas celkem pozdě. Zítra se hraje znovu, ale již v normálním čase. Podle Micky to ale nebude pro Slavii problém. „Nám to nevadí, máme mladé mužstvo, které je dobře natrénované. Věřím, že zítra budeme mít hodně sil,“ uzavřel.

Autor Tereza Janovská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více