Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.2.2011

Slavia dostala ve Varech výprask, o postupujícím se rozhodne v Praze

PK4, neděle 27.2.2011, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
7:0
5:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Klíma T. (Zucker), 7. Skladaný (Dobroňň), 11. Skladaný (Melenovský), 12. Klíma T. (Prošek), 16. Skuhravý (Pech, Gřegořek), 31. Zaťovič (Košťál), 48. Nosek (Skuhravý, Pech). Rozhodčí: Mikula, Minář - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:7, navíc Třetina (SLA) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4109. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Karlovy Vary

Mensator - Čutta, Nosek, Gřegořek, Dobroň, M. Rohan, Sloboda, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan

Slavia

Kopřiva (11. Furch) - Žižka, Kadlec, Kolařík, Krejčík, Roth, Vašíček, Špelda - Svoboda, Vondrka, Jelínek, Jaškin, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Poletín, Micka, Třetina, Sklenář, Klhůfek, Tomica

Ani druhou možnost na ukončení série hokejisté Slavie v Karlových Varech nevyužili. Po debaklu 0:7, kterému nezabránilo ani střídání gólmanů již během první třetiny, je tak v úterý čeká páté, rozhodující, utkání na vlastním ledě, kde už si nemohou dovolit zaváhat.

Jestli měli slávisté v Karlových Varech ambice na ukončení série, tak na ně mohli velmi rychle zapomenout a začít se připravovat na pátý zápas. Utkání bylo zcela jednostrannou záležitostí energetiků a po první dvacetiminutovce již nebyly o vítězi sebemenší pochybnosti. Skóre zápasu otevřel ranou z kruhu Tomáš Klíma, jehož pak následoval i František Skladaný, když objel vyjetého gólmana a navýšil. Nechybělo mnoho a mohlo být sníženo. Mensator ale potvrdil svou skvělou formu a tvrdou dorážku Pospíšila vytěsnil špičkou betonu.

Kdo by čekal, že se brankostroj energetiků zastaví, velmi se mýlil. Karlovarští byli i nadále k nezastavení a svému soupeři sázeli jeden gol za druhým. Na 3:0 navýšil z přečíslení opět František Skladaný, a vyhnal tak z branky Kopřivu, kterého nahradil Dominik Furch. Ani ten ale v brance Slavie neobstál a po půlminutě již lovil puk ze své klece. Z přečíslení se pohotovou ranou prosadil Tomáš Klíma a ani to energetikům nestačilo. Slavia hrála minutu a půl ve třech, ale gólu se Karlovarští dočkali až na konci přesilovky, kdy Václav Skuhravý tečoval puk Pecha a zaznamenal pátou branku svého týmu.

Ve druhém dějství se utkání po gólové stránce trošku uklidnilo, i domácí aktivita z první třetiny zmizela. Velkou příležitost Sklenáře, který střílel z bezprostřední blízkosti branky, vychytal Mensator. Pak Trefný poslal do brejku Kumstáta, který ale na Furcha nevyzrál. Jediná branka třetiny padla z holí energetiků, přesněji Martina Zaťoviče, který využil špatné rozehrávky Furcha a slávistického gólmana prostřelil mezi betony. Slávisté smíření s návratem série do O2 areny byli ale v útoku stále velmi nebezpeční. Závěrečný tlak energetiků uťala za stavu 6:0 siréna oznamující konec druhého dějství.

Utkání se dohrávalo v pohodové atmosféře za rozhodnutého stavu. Na hrozivých 7:0 navýšil od modré právě hráč s číslem 7, David Nosek a karlovarským oslavám již nemohlo nic zabránit. V závěru si energetici vypracovali několik dobrých příležitostí a slávisté se již nikam nehrnuli. Pražané se fatálními chybami připravili o možnost rozhodnout sérii. Energetici svého soupeře vyškolili v produktivitě a Lukáš Mensator udržel čisté konto. Rozhodující zápas se odehraje na ledě O2 areny v úterý od 18:10.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Povedlo se nám dnes to, co nevycházelo v předchozích zápasech. V těch jsme vedli a rychle nechali soupeře snížit. Dnes jsme naopak dokázali přidat ještě další branky. Po první třetině bylo rozhodnuto a soustředili jsme se na to, aby se nikdo nezranil a zápas se dohrál bez zbytečných emocí. V závěru jsme se také snažili šetřit hráče, kteří byli zatím hodně vytěžovaní.

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): Na co jsme dnes sáhli, do bylo špatně. Utkání bylo rozhodnuté během 10 minut, poté už bylo na ledě jen jedno mužstvo. Nepamatuji si, kdy jsme naposledy hráli takto špatně v obranném pásmu. Všude jsme byli ne o jeden, ale o tři kroky později.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více