Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.2.2011

Bláznivá přestřelka skončila výhrou. Junioři vezou tři body z Třince

52. kolo, sobota 26.2.2011, Třinec - Slavia
Třinec
6:7
1:3, 2:0, 3:4
Slavia

Branky a nahrávky: 11. Chvostek M. (Marosz), 26. Deveri (Roupec), 34. Deveri (Rajnoch), 41. Řezáč, 56. Hegyi (Pavlík, Deveri), 60. Herman (Řezáč, Faksa) - 10. Hertl, 17. Wszolek, 20. Barák (Hertl, Mavrojanidis), 43. Kejdana (Semrád), 46. Warneke (Hellar), 51. Suchánek (Koubek, Kejdana), 57. Mavrojanidis (Hertl). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 63. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 4:3, 4:6, 5:6, 5:7, 6:7.

Sestavy

Třinec

Sklenář - Pavlík, Deveri, Rajnoch, Marosz, Bumbál, Řezáč, Hegyi, Faksa, Toman, Herman, Chvostek M., Kaďorek, Roupec, Burzala, Číhal, Rufer, Bezuška P.

Slavia

Meravý - Jaškin, Hertl, Jeník, Hellar, Růžička, Okuliar, Suchánek, Kejdana, Barák, Mavrojanidis, Warneke, Palaščák, Moravec, Koubek, Tomek, Wszolek, Semrád, Knot, Vogel

Bylo to jako na houpačce. Junioři Slavie odehráli v Třinci divoký zápas se šťastným koncem. Vedli 1:0 a 3:1, Oceláři se ale nevzdávali a na začátku 3. třetiny se dostali dokonce do vedení 4:3. Mladí slávisté ale v pravou chvíli zabrali a čtyřmi góly v závěrečné dvacetiminutovce rozhodli. Vítězný gól si na své konto připsal Georg Mavrojanidis.

Utkání se neslo v duchu rychlého, a především ofenzivního hokeje. Na obou stranách bylo k vidění spoustu šancí, všechny ale končily na bezchybných brankářích. Větší rozruch přinesla až desátá minuta úvodní periody. Domácí v tu chvíli hráli půřesilovku, když se po fatální hrubce obrany Třince dostal do samostatného úniku Tomáš Hertl, který tváří v tvář nedal gólmanovi Ocelářů sebemenší šanci. Domácí však nemuseli smutnit dlouho, jelikož se jim ještě v téže početní výhodě podařilo srovnat. Krásný pas z dílny Rostislava Marosze našel zcela nekrytého Michala Chvostka, jenž bez problémů zasunul puk do odkryté branky Slavie. Na další zajímavé momenty si diváci museli počkat dalších pět minut.

Na konci patnácté minuty nejprve domácí nastřelili tyč branky Meravého, za další dvě minuty se však již skóre opět posunulo. Další hrubka domácí obrany znamenala druhou branku na kontě Slavie. Martin Wszolek se dostal k volému puku a nekomproisně potrestal chybu defenzívy Třince. Na konci periody ještě dokázali hosté zásluhou Jindřicha Baráka využít přesilovku, do kabin tak šli v lepším rozpoložení hokejisté z hlavního města.

Také druhá dvacetiminutovka přinesla atraktivní hokej, aktivnějším celkem ale byli domácí. Aktivita Třince nakonec přinesla své ovoce. Psala se 26. minuta, když se tváří v tvář brankáři Meravém postavil Danko Deveri, který zachoval klid a vsítil druhou branku Ocelářů. Tlak domácí neměl konce a gradoval minutu po polovině zápasu. Domácí hráli dvojnásobnou početní výhodu, ale ani Pavlíkovi, ani Faksovi se nepodařilo překonat brankáře hostů. Tak to do svých rukou převzal opět Danko Deveri, který dorazil střelu Filipa Rajnocha, a srovnal tak skóre zápasu. Do konce druhé periody ještě mohl vsítit branku Petr Řezáč, to by ale musel trefit branku, a ne rameno brankáře Meravého. Stav po čtyřiceti minutách byl tedy nerozhodný.

Pokud si někdo myslel, že závěrečná část bude pouhým bojem o výsledek, musel být velice překvapený. Poslední dvacetiminutovka totiž přinesla hned sedm branek. Nejprve se domácím podařilo otočit vývoj utkání, když se již po třinácti vteřinách třetí periody dokázal prosadit Petr Řezáč. Vedení domácím však nevydrželo dlouho, jelikož již za další dvě minuty bylo srovnáno. Postaral se o to Filip Kejdana. Za další tři minuty už hosté opět vedli.

Rychlý protiútok zakončil Jan Warneke, který tak opět poslal hosty do vedení. Za další tři minuty mohlo být opět srovnáno, to by ale Adam Rufer musel trefit síť a ne tyč hosující branky. V tuto chvíli zafungovalo známé rčení Nedáš, dostaneš. Po dalších dvou minutách se prosadil Jáchym Suchánek, který výrazně přiblížil svůj tým k zisku tří bodů. Domácí ale nechtěli hodit ručník do ringu, odměnou jim za to byla branka na 5:6, o kterou se postaral Ocelář Dominik Hegyi. Domácí se poté snažili zahnat svého soka do defenzívy, což se jim nakonec vymstilo. Jeden z rychlých protiútoků totiž dokázal využít hotující kapitán Georg Mavrojanidis. Třicet vteřin před koncem ještě snižoval na rozdíl jediné branky Jakub Herman, ze strany domácích to však bylo vše. Tři body tedy putují do hlavního města.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více