Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. srpna 2002

Tvrdost k hokeji patří

Utkání Slavie s Bílými Tygry z Liberce přineslo tvrdý boj, ač se jednalo o přípravný duel, tak to bylo dosti vyhecované. Spokojenost nakonec zavládla v domácí kabině, po dvou porážkách přišla zase výhra a je uchována i šance na celkové vítězství ve skupině C, což by znamenalo postup do semifinále. Mezi nejaktivnější borce ze slávistické sestavy patřili Adam Šaffer a Viktor Ujčík.

"Určitě to bylo tvrdé utkání, v přípravě je to tak vždycky. Jakoby o nic nejde, ale přitom to je vyhecovaný. Nevím, ale rozhodčí to možná trochu pustil, přestal vylučovat a tím pádem se to začalo na obou stranách řezat," hodnotil zápas Adam Šaffer. Liberec se do Edenu brzy vrátí, bude ve 2. kole soupeřem Slavie a tak utkání Tipsport Cupu posloužilo i jako test. "Bude to určitě i v extralize nepříjemný soupeř, mají dobré tři lajny a celkem slušný kádr." Šaffer se dnes zapsal do střelecké listiny, ale na oslavy neměl ani pomyšlení - bezprostředně po svém zásahu do černého inkasoval nepříjemný faul. "Nechápu důvod, prostě jsem dal gola, on přijel, nevím ani kdo to byl a dal mi krosček za kalhoty přímo do ledvin. Ve hře tomu rozumím, ale takhle v přerušené hře? Jestli je naštvanej, tak at si to řešíme mezi sebou." V posledních minutách hrozilo, že se utkání zvrhne v hromadnou šarvátku - nervy na uzdě nakonec neudrželi jen liberecký Pospíšil a právě Adam Šaffer. Větší boxerské vlohy prokázal slávistický forvard. "Tady v Čechách jsem se porval asi poprvé, jsou to prostě emoce, vyplynulo to už ze hry."

Jako vždy hýřil aktivitou ve slávistickém dresu Viktor Ujčík. Na vyhecovaném průběhu hry se podle něj podíleli oba soupeři. "Právě v té přípravě nezáleží ani tak na tom vyloučení, není to jako v lize, kde jde o každý bod. Nechci to na nikoho házet, vina byla na obou stranách. Hrálo se tvrdě, trošku se to mydlilo, což k tomu hokeji asi občas patří." V dresu Liberce se představil bývalý slávista Angel Krstev, který byl na ledě hodně vidět a v závěru dokonce dostal trest 5+ do konce utkání. Právě on a slávistická jedenáctka se častokrát potkali ve fyzických kontaktech u mantinelu. "Samozřejmě každý jsme chtěli osobní souboj vyhrát, jinak to bylo ale hecování spíše ze srandy, neměli jsme rozhodně krví zalité oči. Angel hraje tvrdě, je to jeho styl a všichni to vědí."

Slavia zatím sehrála v přípravě 9 utkání, šestkrát vyhrála a třikrát odešla poražena. "Myslím si, že je předčasné nějak to hodnotit, ale určitě příprava odhalila nějaké nedostatky a přednosti v naší hře. Máme ještě před sebou minimálně tři týdny, do začátku sezony se na tom dá zapracovat." Co určitě chybí kanonýru typu Viktora Ujčíka je vstřelená branka, šancí je dostatek. "Nedaří se je slabé slovo, protože v posledních třech utkání jsem jel opravdu tak dvakrát sám na brankáře. Bohužel to tam zatím nepadá, už z toho trochu začínám být nervozní. Zase ale vím, když se do těch šancí začínám dostávat, že už je to něco signalizující, že něco dělám dobře. Je to otázka jednoho dvou golů." Možná je to tak ale dobře, už tradičně se mu zpočátku sezony nedaří, ta pravá střelecká forma přichází v těch nejdůležitějších chvílích. "Doufám, že to tak je :-), ale jak říkám, rád bych dával branky v přípravě i potom, možná jsem také trochu zbrzdil příchod formy tím, že jsem experimentoval s jinýma nožema na bruslích. Ty už jsem zavrhl, ted už zase jedu první týden na těch starých a pomalu cítím větší jistotu v bruslení."

Před začátkem extraligy ještě Viktora čeká první reprezentační akce nové sezony, Zlín znovu hostí Česká Pojištovna Cup. "Do národního týmu se vždycky těším, bude to ale zase urputný hokej jako každý začátek sezony. Člověk se spíše sehrává, hledá svou pozici v mužstvu a ty svoje prostory na které je zvyklý. Spíš to bude boj než nějaká pohledná hra." Kromě nových trenérů si bude asi muset zvykat i na nové spoluhráče, sehraný útok Ujčík-Čajánek-Vlasák se rozpadl odchodem zlínského centra do NHL. A Vlasák bude pravděpodobně použit se svými klubovými spoluhráči z Omska s Paterou a Procházkou. "Určitě mě mrzí, že Čajda odešel, ale život jde dál. Opět tam bude určitě 4-5 kvalitních centrů, s kterýma se bude hrát bez problémů."

Do reprezentace bylo nominováno kvarteto borců z Edenu, mohla by se tak dát dohromady skoro kompletní slávistická pětka. Navíc by se k nim ještě mohli přidat exslávisté Kucharčík či Vlasák. "Mohlo by to tak být, ale nebudeme předbíhat. Třeba s Pepou Beránkem bych si klidně zahrál."

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více