Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
25. srpna 2002

Slávističtí junioři chtějí do šestého místa

Slávističtí junioři mají od března nového trenéra. V březnu se jím stal Martin Pešout, který vedl stejnou kategorii dosud v Karlových Varech. Pod jeho vedením odstartoval širší kádr 25. dubna osmitýdenní suchou přípravu. Po čtyřech týdnech vyjelo mužstvo na led, došlo ke zúžení kádru a nyní se pilně připravuje na start nového ročníku juniorské extraligy, který začíná 5. září.

"Suchou přípravu absolvovalo 35 hráčů a zúčastnili se jí i ti, kteří pak během léta odjeli do zámoří," říká Martin Pešout. Přípravu rozdělil na dvě poloviny. První vyvrcholila pětidenním soustředěním v Karlových Varech, druhá potom závěrečnými testy na Slavii. "V motorických testech (ty se skládají ze šestiskoku, běhu 3x 200m, bench-pressu a závěrečné patnáctistovky) jsme dosáhli průměru týmu 218 bodů, s čímž jsem velmi spokojen. Loni byli ze všech extraligových týmů nejlepší junioři Vsetína, jejichž tým měl průměr 216," libuje si.

Hráčům pak naordinoval čtyřtýdenní dovolenou. "Kluci v téhle době ještě rostou, a proto jsme jim chtěli poskytnout více času na regeneraci," zdůvodňuje. "Sešli jsme se po dovolené 17. července na Lipně, kde jsme oživili kondici z léta. Na led jsme vyjeli 22. července a trénovali dvou- až třífázově. Vyvrcholením této části přípravy bylo soustředění v Klášterci nad Ohří, které se uskutečnilo od 9. do 15. srpna." 20. srpna pak hráče čekal třicetivteřinový zátěžový test neboli Wingate test a od té doby mužstvo najelo na vylaďovací část přípravy.

Letos došlo ve Slavii v kategorii juniorů k velkému odlivu hráčů. Mužstvo jich opustilo celkem třináct! "Hráči odcházeli jak do zámoří, tak do první ligy a také do extraligových kádrů. Uvolnili jsme tedy pouze tři hráče na hostování do jiných klubů," vysvětluje Pešout.

Dalším důvodem, proč Slavia uvolnila pouze tři hráče, je fakt, že juniorská extraliga bude mít každých 14 dnů vložené pondělí. "Nechali jsme si z toho důvodu pět útoků a abychom všechny hráče dostatečně vytížili, budou někteří chodit na střídavý start do týmu nováčka první ligy Velkých Popovic," popisuje strategii.

Cíle letošní slávistické juniorky nejsou vzhledem k odchodům spousty hráčů na první pohled příliš vysoké. "Musíme vycházet z reality. Věřím, že dáme dohromady slušné mužstvo, které bude produkovat nepříjemný agresivní hokej. Když budeme hodně optimističtí, rádi bychom skončili do šestého místa, které znamená postup do nadstavbové části," doufá nový slávistický trenér.

Kdo je Martin Pešout?
Hokejově vyrůstal na Kladně. Před příchodem do Slavie šest let trénoval v Karlových Varech. Nejprve se dva roky věnoval dorostencům, další dvě sezóny byl asistentem u extraligového áčka a poté dva roky trénoval juniorku.

Přípravná utkání:
25.7. HC Slavia Praha - KLH Chomutov 4:4
31.7. HC Slavia Praha - HC IPB Pojišťovna Pardubice 1:3
1.8. HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 0:2
2.8. HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:5
7.8. HC Slavia Praha - HC Bern 3:1
8.8. HC Slavia Praha - HC Bílí Tygři Liberec 3:2
11.8. SK Kadaň - HC Slavia Praha 2:3
13.8. HC Klášterec nad Ohří (muži) - HC Slavia Praha 6:3
15.8. HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:5 (v Klášterci nad Ohří)
22.8. HC Slavia Praha - HC Keramika Plzeň 6:2
24.8. HC IPB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 4:0
29.8. HC Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha
31.8. HC Slavia Praha - HC Velké Popovice

Změny v kádru:
Odchody: Martin Čížek (Plymouth Whalers, OHL), Jiří Drtina (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Petr Jelínek (Moose Jaw Warriors, WHL), Jan Lojek (Swift Current Broncos, WHL), David Švagrovský (Seattle Thunderbirds, WHL), Jakub Klepiš (A-tým), Tomáš Micka (hostování v Havířově), Zbyněk Novák, Martin Juza (oba hostování v Berouně), Jakub Makalouš (hostování v Brně), Petr Hynek (hostování v Prostějově), Jiří Svoboda (hostování v Mladé Boleslavi), Radek Dlouhý, Petr Jaroš (oba pokračování hostování v Ústí nad Labem), Robert Slipčenko (po návratu z hostování v Příbrami hostování v Kobře Praha), Marek Pavliš (návrat do Havlíčkova Brodu), Martin Veselý (po návratu z hostování na hostování do Hvězdy Praha), Jiří Doležal a Jakub Langmajer (hostování ve Velkých Popovicích)
Příchody: Pavel Malý (na studijní hostování z Liberce), Petr Kukla (na hostování z Karlových Varů do konce sezóny), Tomáš Kala (návrat z hostování ve Hvězdě Praha), Pavel Hrubý (Liberec)

Zde si přečtěte obdobný článek před startem sezóny 2001/02.
Zde najdete loňskou soupisku.
A zde potom aktualizovanou soupisku pro sezónu 2002-03.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více