Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. března 2011

Michal Vondrka: Historie se ptá pouze na to, kdo postoupil

V této sezóně patří mezi tahouny. Michal Vondrka prodává své zkušenosti a v play off se zatím osvědčuje především jako excelentní nahrávač. Svými rozvážnými manévry v útočném pásmu a přesnými finálními příhrami zařídil prodloužení nejen posledního čtvrtfinálového zápasu, ale i celé slávistické sezóny.

Vstali jste téměř z mrtvých, kde se bere hlavní síla současné Slavie?

Určitě v bojovnosti a fyzické zdatnosti. Myslím, že se silami jsme na tom zatím výborně. A taky v soudržnosti. Je tady výborná parta, takže asi to je taková naše hlavní cnost, díky které se nám zatím daří.

Vy už patříte v současném kádru mezi hlavní matadory. Jak v této sérii proti Liberci obstáli vaši mladší spoluhráči?

Ten tým se vážně proměnil a stojí teď na jiných hráčích. Je hodně mladý, ale právě ti mladí se dobře přidávají a určitě to je pro ně skvělá škola. Tohle je totiž něco úplně jiného, než normální ligový zápasy a díky tomu právě ti hráči rostou a to je jedině dobře pro Slavii.

Čím to, že vás celý zápas Liberec téměř ani nepustí do pořádné šance a během posledních pěti minut, ještě když vám teče nejvíce do bot, se dokážete dvakrát prosadit?

Řekl bych, že trochu nám to i soupeř ulehčil. Asi si mysleli, že už to mají v kapse a nám to tam naštěstí spadlo. Pak sice v prodloužení byli lepší, hrálo se téměř jenom u nás ve třetině, ale mi pak z jednoho brejku dáme gól. A historie už se nebude ptát, kdo jak hrál, ale kdo postoupil.

Dalo by se očekávat, že když máte chvíli před koncem dvoubrankové manko, budete každý puk směřovat ihned na bránu. Ale vy jste si tam před oběma těmi vyrovnávacími góly kroužil v útočné třetině, jako by se nechumelilo…

My jsme tam při tom gólu na 2:3 jeli tři, a mě nezbylo nic jiného, než to strhnout doprava a pokračovat jako po modré čáře. A věděl jsem, že tam někde před bránou Jakub (Sklenář) je, ale určitě jsem měl velký štěstí, že to prošlo zrovna takhle přesně. Ještě že to proměnil.

V semifinále na vás čeká Třinec. Může být pro vás výhoda, že už vlastně nemáte co ztratit?

To už bylo teď vlastně taky, vždyť Liberec byl po základní části druhý a my až sedmí. Půjdeme do toho úplně stejně a pokusíme se urvat co nejvíc vítězství, abychom to zvládli.

Budete hrát úvodní domácí zápasy příští pátek a sobotu. Myslíte si, že by konečně mohlo letos přijít více než 10 000 diváků?

Doufám, ale obecně si myslím, že ten Třinec moc netáhne. Ale má tam skvělý hráče, tak třeba letos přitáhne. A nebo je nalákáme my sami tím, jak jsme dotáhli tuhle sérii do vítěznýho konce. Ale samožřejmě že věřím, že diváků bude co nejvíce.
Autor Martin Křížek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více