Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2011

Junioři vyhráli v Třinci po prodloužení a mají nakročeno do semifinále

ČF1, čtvrtek 17.3.2011, Třinec - Slavia
Třinec
3:4p
0:2, 1:0, 2:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 28. Pavlík (Hegyi), 45. Faksa (Bajtek), 50. Rapáč (Roupec, Toman) - 4. Kejdana (Suchánek, Jaškin), 15. Barák (Krejčí, Jaškin), 52. Jaškin (Poletín, Jeník), 70. Barák (Poletín). Rozhodčí: Husička - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 234. Střely na branku: 38:39. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

Sestavy

Třinec

Kotrla - Pavlík, Rajnoch, Toman, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Marosz, Řezáč, Hegyi, Faksa, Rapáč, Chvostek M., Kajaba, Matuš, Číhal, Rufer

Slavia

Dlouhý - Příhoda, Jeník, Růžička, Okuliar, Barák, Krejčí, Semrád - Poletín, Hrouda, Jaškin D., Müller, Hellar, Suchánek, Kejdana, Mavrojanidis, Palaščák, Wszolek, Klhůfek, Doležal

Předkrm extraligových semifinálových bojů nabídly juniorské výběry Slavie a Třince. Sešívaní odcestovali na Moravu k prvnímu zápasu čtvrtfinále play off, který slávisté vyhráli po prodloužení, v 70. minutě rozhodl Barák. Série na dva vítězné zápasy pokračuje v sobotu od 16:00 ve vršovickém Edenu.

ONLINE reportáž

Úvod zápasu se nesl ve znamení Slavie útočí, Třinec brání. Z aktivity středočechů pramenily taky vážné šance. V té prvni figuroval hostující kapitán Georg Mavrojanidis, tentokráte se ale skóre zápasu ještě neměnilo. Změna stavu nastala "až" ve čtvrté minutě. Po střele Jáchyma Suchánka se puk dostal k Filipu Kejdanovi, který bez sebemenších problémů doklepnul puk do odkryté svatyně Ocelářů. Inkasovaná branka nakopla domácí k větší aktivitě, byli to však hosté, kteří si dokázali připravit mnohem nebezpečnější šance.

Ujala se však až ta z patnácté minuty. V probíhající přesilovce Slavie se ke střele dostal Jindřich Barák, který zamířil přesně do horního rohu Kotrlovy branky. Zanedlouho mohl snížit Dominik Hegyi, který ale nedokázal přesně usměrnit pas svého spoluhráče. Udeřit tak mohli opět hosté. V poslední minutě první periody se do vyložené šance dostal Michal Poletín, který ovšem trefil jen břevno domácí branky.

Druhou periodu začali aktivněji domácí, paradoxně to však byli hosté, kteří si dokázali vypracovat nebezpečnější šance. V jedné z nich se parádními zákroky blýsk Tomáš Kotrla. Nejprve dokázal zneškodnit střelu Jaškina, následně zastavil také dorážku Kejdany. Jeho zásluhou tak byli domácí stále ve hře. Psala se 28. minuta, když se z trestné lavice vrátil Filip Pavlík. Domácí bek se ihned zapojil do útočné akce, ze které nakonec pramenil gól na 1:2. Zbývající část druhé dvacetiminutovky se nesla ve znamení zahazování šancí. Ať už to byli domácí Matuš, či Pavlík, a nebo hostující Barák, další změnu stavu přinesla až závěrečná třetina.

V té nejprve vyrovnával Radek Faksa, který se nejlépe orientoval v předbrankovém prostoru. Hosté mohli opět jít do vedení, to by ale musel Georg Mavrojanidis trefit branku, a ne hrazení za domácí svatyní. Udeřili tedy opět domácí. V polovině třetí třetiny tečoval Branislav Rapáč nahození Davida Roupce, a poslal tak Oceláře poprvé do vedení.

Domácí se ale z vedení netěšili příliš dlouho. Za další dvě minuty už bylo opět srovnáno. V přesilovce se k vyraženému puku dostal Dmitrij Jaškin, který tak vyrovnával na 3:3. Nerozhodný stav, i přes velké šance na obou stranách, vydržel až do vypršení šedesáté minuty, rozhodnout tak muselo prodloužení.

V prodloužení, hraném deset minut, dostali hosté příležitost výhodné přesilovky čtyř proti třem. Jenže Slavii se nepodařilo překonat skvěle chytajícího Kotrlu. Rozuzlení tak přinesla až poslední minuta hry. Od modré nenápadně nahazoval Jindřich Barák, kotouč nakonec, k údivu všech přihlížejících, zapadl za tyčku domácí branky.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více