Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. srpna 2002

Mladíci Špelda s Šindelem reprezentovali v Břeclavi

B ř e c l a v - Česká reprezentace do 18 let sehrála od 12. do 18. srpna Světový pohár. Turnaj byl pod tímto názvem uspořádán již minulý rok. Letos se o pořádání turnaje 8 zemí podělilo české město Břeclav spolu se slovenskými Pieštany. Pieštany v dubnu spolupořádaly MS hráčů do 18 let, a tak pro místní fanoušky výborně obsazený turnaj nebyl tak zajímavý jako pro české. Turnaje se zúčastnili také dva hráči Slavie - Lukáš Špelda a Jakub Šindel.

V týmu chybělo několik opor, především protože se někteří hráči rozhodli odejít do kanadské juniorské ligy, a tím ztratili šanci hrát na MS hráčů do 18 let. Toto je novinkou oproti minulé sezóně. Do sestavy by se pravděpodobně dostal další "exslávista" - Jiří Drtina. Těsně před reprezentačním srazem si zlomil ruku karlovarský Vojtěch Polák, jedna z největších osobností týmu. Chyběl také brankář s extraligovými zkušenostmi Jakub Čech.

Do výběru trenérů Najmana a Becka se probojovali dva hráči Slavie. Byli to obránce Lukáš Špelda a útočník Jakub Šindel, který byl jedním ze tří hráčů ročníku 1986 v českém týmu.

"Fanoušci byli výborní" shodují se oba Slávisté. "Škoda jen, že se finále nehrálo v Břeclavi, to by byla jiná atmosféra. Na MS v Piešťanech fanoušci povzbuzovali tým Ruska v zápase proti nám. Na tomhle turnaji fandili v semifinále Švýcarsku a ve finále Kanadě," dodává křídelní útočník Jakub Šindel. Ten sehrál celý turnaj na postu středního útočníka. "Trochu mě to mrzelo, ale dostal jsem za úkol bránit, tak jsem pro to dělal vše." Úlohu především bránit měl také bek Lukáš Špelda, který hrál v první obranné dvojici s ofenzivně laděným obráncem Lukášem Pulpánem "Je to výborný hráč, proto také není divu, že nosil kapitánské "C". Hrálo se mi s ním opravdu dobře."

Naši reprezentanti ve finále turnaje podlehli Kanadě 1:5, kam sem probojovali bez ztráty bodu. "Turnaj měl vysokou úroveň a my jsem tu měli výborný tým a hlavně super partu," říká Lukáš Špelda, který na turnaji zaznamenal jeden gól a dvě nahrávky. Svůj nejlepší zápas sehrál proti Rusku, kdy nahrál na oba české góly. "Doufám, že dostanu důvěru a trenéři mě povolají na dubnové MS hráčů do 18 let" svěřuje se Špelda se svými plány do nadcházející reprezentační sezóny.

Jakub Šindel, jako o rok mladší hráč, na turnaji určitě neudělal ostudu, naopak potvrdil, že ani hrát s rok staršími mu nečiní potíže. Na turnaji nahrál na dva góly a je pravděpodobné, že i nadále bude jezdit na akce s reprezentací do 18 let. "Chtěl bych si zahrát s reprezentací do 17 let na Olympic Games of the Future na přelomu ledna a února na Slovinsku a rád bych se objevil v nominaci na MS hráčů do 18 let. Určitě se o místo poperu," říká závěrem Jakub Šindel.

Autor Ivana Paulová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více