Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. března 2011

Více bruslit a dohrávat soupeře, to je recept na Třinec podle Tomáše Pospíšila

Třinec - Slavia nevstoupila do prvního semifinálového zápasu v Třinci ideálně, všude byla o krok později. „Začali jsme až moc ustrašeně, s velkým respektem,“ ví Tomáš Pospíšil, střelec druhého slávistického gólu.

Tomáši, po pondělní cestě z Prahy si vaši spoluhráči připadali ztuhlí. Myslíte si, že to mohlo mít vliv na váš vstup do zápasu? Přece jenom, domácí vás v první třetině přehrávali, byli herně lepší, byli všude dřív...
Tak možná trošičku, ale asi jsme se na to měli lépe připravit. Začali jsme až moc ustrašeně, s velkým respektem k Třinci, a vlastně ti nás potom hodně motali. První třetina byla z naší strany hodně špatná.

Ale skóre dva nula po první třetině, to byl ještě relativně hratelný výsledek, už jen vzhledem k těm šancím, které domácí zahodili, nebo které pochytal opět skvělý Miroslav Kopřiva...
Určitě, stav po první třetině dva nula byl hratelný, navíc jsme pak měli i nějaké šance.

Možná škoda druhé třetiny. Tlačili jste se do šancí, ale góly dával soupeř.
Samozřejmě, ty šance jsme tam měli. Kdybychom dali na dva jedna, tak by to vypadalo jinak, ale místo toho to pak bylo čtyři nula a pak už bylo pozdě.

Ne tak doslova, nakonec se i čtyřgólový rozdíl ukázal jako hratelný...
Tak určitě, dokázali jsme si ve třetí třetině, že se s nimi dá hrát. Nakonec jsme mohli vyrovnat, ale nevyšlo to...

Tomáš Pospíšil při rozhovoru

Chybělo štěstíčko...?
Možná... Už bylo pozdě.

Přesto vaše tři brejky, které skončily gólem, byly parádní.
Trošku z nás pak ta nervozita spadla, si myslím, a začali jsme hrát uvolněně a hned nám to tam začalo padat. Takže to je pro nás ponaučení do dalšího zápasu a takhle musíme začít hrát hned první třetinu.

Jestli se nepletu, tak vy tento stadion dobře znáte. Před odchodem do Ameriky jste tady několik let hrál...
Znám to tady, hrával jsem tady od čtrnácti let, vlastně jsem tady hrál dorost a juniorku a pak jsem odešel do Ameriky. Ano, rád se sem vracím, protože jsem tady prožil asi čtyři roky, takže určitě tady i rád hraji.

Takže lze říct, že jste znalost prostředí přetavil do druhého slávistického gólu?
(smích) Tak to zase ne, to bych neřekl, ale byla to krásná akce, Krejča (Jakub Krejčík) mi to tam parádně dal. Nechtěl jsem hned střílet, protože jsem si myslel, že by mně to brankář chytil, ale když jsem viděl, jak jde do protipohybu, pak to má ten gólman o mnoho těžší, tak jsem vystřelil a naštěstí to vyšlo.

Tomáši, zahrajte si na Magdalenu Dobromilu Rettigovou a vymyslete recept, jakousi kuchařku pro úterní zápas.
Musíme začít hrát tak, jak jsme hráli třetí třetinu, musíme bruslit, dohrávat je, a to si myslím, že je recept na každého, nejenom na Třinec.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více