Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.3.2011

Junioři prohráli úvodní zápas semifinále ve Znojmě 5:2

SF1, úterý 22.3.2011, Znojmo - Slavia
Znojmo
5:2
3:1, 0:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Rachůnek (Videlka), 4. Jarůšek (Bartoš), 11. Latner (Komínek), 55. Havlík, 58. Pláněk - 9. Palaščák (Warneke), 40. Hertl (Mavrojanidis). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 817. Střely na branku: 54:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Sestavy

Znojmo

Kacetl - Pospíšil, Pláněk, Tichý, Latner, Opalek, Šaur - Rachůnek, Komínek, Bartoš, Trojan, Podešva, Kovalský, Havlík, Videlka, Jarůšek.

Slavia

Dlouhý - Příhoda, Jeník, Růžička, Barák, Warneke, Krejčí, Semrád - Hrouda, Müller, Hertl, Hellar, Suchánek, Kejdana, Mavrojanidis, Doležal, Wszolek, Žejdl, Palaščák, Klhůfek.

K prvnímu semifinále juniorské extraligy vyrazili slávisté do Znojma, kde nezachytili úvod - první třetinu prohráli 1:3. Na konci druhé dvacetiminutovky ještě stihl Tomáš Hertl vstřelil kontaktní branku, ale Orli ve třetí části přidali další dva góly, tudíž se mohli radovat z výhry 5:2. Semifinále pokračuje ve čtvrtek, kdy druhý zápas série hostí vršovický Eden.

Vstup znojemských hráčů do semifinálových bojů se Slavií Praha byl doslova bleskový. Již půlminutu po zahájení první třetiny si ke střele z prostoru kruhu najel Tomáš Rachůnek a překonal slávistického gólmana Dlouhého poprvé – 1:0. Orly jejich první gól v utkání povzbudil a dál si to mířili do útoku. O další brankový zápis se pokoušeli Podešva či Trojan, ale do listiny střelců se zapsal jiný útočník Richard Jarůšek, který po přiťuknutí od Bartoše navýšil znojemský náskok – 2:0.

Orli se i přes rychlé dvoubrankové vedení nechtěli vzdát svého útočného pásma. Aktivní Jarůšek si několikrát vytvořil dobré gólové příležitosti, hlavně spolupráce s Komínkem byla ukázková. Přesto se z ojedinělého útoku dočkala snížení Slavia. Dlouhá přihrávka slávistického obránce našla hůl Davida Palaščáka, jenž obelstil znojemskou defenzivu a nakonec i Kacetla v bráně – 2:1. O minutu později jsme se dočkali prvního vyloučení, a to na straně hostů. Znojmo se s přesilovkou příliš nemazlilo a v její polovině se dokázal v přetahové před slávistickým gólmanem šikovně prosadit Tomáš Latner - 3:1. Znojmo si zahrálo v první třetině ještě jednu přesilovou hru, tentokrát však bez úspěchu.

Ve druhém dějství se začala více prosazovat také Slavia, která byla v první části hry zakřiknutá. Aktivní byl především hostující Klhůfek, jenž hned v první minutě vyzkoušel Kacetlovu pozornost. Na druhé straně musel po jedovaté střele Trojana zasahovat Dlouhý. Také Slávisté si zahráli svou první přesilovou hru, domácí však dobře bránili, ojedinělé střely si znojemský gólman pohlídal. Obě mužstva si vytvořila několik šancí, gólmani však byli ve druhé periodě pozorní. Branky jsme se dočkali až v samém závěru druhé dvacetiminutovky, tentokrát z hole Slavie. Přesilovou hru dokázal využít Tomáš Hertl a dal tak svému týmu naději do závěrečné třetiny – 3:2.

Poslední část hry přinesla hned v úvodu znojemskou přesilovku, která vyšla především domácímu Havlíkovi. Ke smůle Znojma se však žádná z jeho střel neujala, především ta poslední, při které musel Dlouhý vytasit efektní semafor, roztleskala početné znojemské publikum. Paradoxně se slávističtí hráči dostali do největší příležitosti ve hře 4/4. Klhůfek se pokoušel dorazit Kacetlem vyražený puk, před útočníkem se již otevírala odkrytá branka, puk do ní však usměrnit nedokázal. Na Slavii byla vidět zvýšená aktivita a snaha vstřelit gól, několik oslabení však brzdilo hosty v rozletu. Těsně po jednom z nich poslal Orly opět do dvoubrankového trháku Adam Havlík, jenž využil zmatku ve slávistické obraně – 4:2.

Ve znojemské Hostan aréně se očekával závěrečný nápor hostů. Ten měl přijít hlavně po faulu Davida Videlky necelé čtyři minuty před koncem. Slávistický trenér si vzal oddechový čas, odvolal gólmana a zkusil hru v šesti proti čtyřem. Několik střel, především od modré čáry, Kacetla nevyvedlo z klidu. Naopak z gólu se radovali domácí. Martin Pláněk se dostal ve vlastním obranném pásmu k puku a vyslal dalekosáhlou střelu na opuštěnou slávistickou klec – 5:2.

Slavia ještě zkoušela alespoň snížit, ale opět ji přibrzdil faul. Konec zápasu tak odehrálo Znojmo v klidu a z prvního semifinálového zápasu si odnáší zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Znojmo): Bylo to klasické utkání play-off. Kluci jsou na takové zápasy připraveni, vědí, o co se hraje. Já jim do hry v podstatě ani nezasahuji. Pokud si budeme plnit povinnosti a taktiku, kterou si řekneme před zápasem, tak můžeme pomýšlet na to, že vždy ten zápas dobře dopadne.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více