Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.3.2011

Starší dorost nezvládl odvetu ve Vsetíně. O postupujícím rozhodně zápas číslo tři

OF2, středa 23.3.2011, Vsetín - Slavia
Vsetín
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Tobola (Štrbík), 6. Ptáčník (Slováček), 59. Štrbík - 58. Hlinka (Nejezchleb). Rozhodčí: J. Škach - Novák, Poláček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 545. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Vsetín

Kohn - Žabčík, Pelc, Hradil, Žák, Báchor, Kovář, Štědrý - Surý, Neuwirth, Daněk, Pokorný, Štrbík, Ptáčník, Kohout, Kývala, Janeba, Slováček, Brida, Tobola.

Slavia

Mouček - Ryzák, Šteiner, Drahorád, Burian, Löbl, Mašín, Hejna - Jedlička, Nádvorník, Nejezchleb, Tejral, Brzák, Kotyra, Freisler, Tomek, Hložek, Vacek, Hlinka, Moravec.

Starší dorostenci Slavie nedokázali navázat na úvodní domácí vítězství v osmifinále play-off proti Vsetínu. Na Lapači hlavně kvůli nepovedenému začátku zápasu prohráli 1:3 a postupujícího do čtvrtfinále tak určí až třetí duel, který je na programu ve čtvrtek od 17:30 opět na východě Moravy.

Silou uragánu vlétli starší dorostenci VHK Vsetín do druhého osmifinálového utkání proti pražské Slavii. První dva přímočaré výpady domácích ještě červenobílí odvrátili, ten třetí, v čase 1:02 již ovšem nikoliv. Hbití Štrbík se protáhl do střelecké pozice, jeho pokus sice dokázal Mouček betony vyrazit, ze druhé vlny dojíždějící Dominik Tobola však již neměl problém uklidit touš do brány (1:0). Ve 4. minutě nabíjel uzdravený vsetínský kapitán Daněk do střelecké pozice Slováčkovi, kterému ale střela z první nesedla, o dvě a půl minuty později už se ale Valaši radovali. Slováček se uvolnil v rohu kluziště a poslal puk přímo na hůl Martina Ptáčníka, který si nezištně sjel za Slavistickou obranu. Domácímu střelci pak stačilo pouze usměrnit puk do odkrytého kouta branky a Valaši vedli 2:0.

V 9. minutě měla Slavia možnost snížit v přesilové hře, když na trestnou lavici putoval Slováček. Hosté sehráli početní výhodu dobře a po jejich krásné kombinaci mohl zakončovat do opuštěné branky Moravec, jeho nepovedenou střelu ale dokázal jeden z beků VHK srazit mimo.

Další minuty přinesly poměrně vyrovnanou podívanou. Hosté se snažili především o rychlé protiútoky, ve kterých byl agilní zejména Tomek, defenzíva Vsetína ovšem v první části pracovala takřka bezchybně. Brankář Kohn tak musel zasahovat jen proti střelám z větší dálky. Ve 13. minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho domácí Pelc s Janebou. Přízemní střela prvně jmenovaného ale Moučkovu branku minula. Více brankových příležitostí již zajímavá a pohledná první třetina nenabídla, do kabin tak odcházeli spokojeněji hráči domácího VHK.

Úvod druhé části přinesl první početní výhodu pro domácí tým, kromě průniku Janeby, zakončeného sraženou střelou, však nic zajímavého nepřenesla. Jinak byl obraz hry obdobný jako v první třetině. Domácí byli častěji u puku, snažili se tvořit hru, zatímco hosté se sice neustále pokoušeli o útočné výpady, málo kdy se ale dostali s toušem přes střední pásmo. Situace se nakrátko změnila v přesilové hře Slavie v minutě 24. V ní nejprve Kotyrovu povedenou střelu dokázal Kohn vytěsnit ramenem a o dvacet sekund později to byl znovu Kotyra, kdo měl na hokejce gól. Před odkrytou brankou ale prudkou přihrávku promáchl.

Druhá třetina vůbec přinesla spoustu vyloučení a přesilovek. Ve 27. minutě, po hostujícím vyhození kotouče mimo hrací plochu, si Valaši dokonce zahráli tři čtvrtě minuty pět na tři. Od modré to několikrát zkoušel Pelc a zvlášť při teči Daňkově, kdy puk prolétl jen těsně mimo, měli Slavisté hodně štěstí. Vůbec nejvíc ho ale měli při pokračující hře pět na čtyři, kdy po další teči Pelcovy střely puk doslova vyhledal Močkovu lapačku.

Hostující ofenzíva se znovu připomněla až ve 33. minutě. Nejezchlebovu utěšenou ránu ale dokázal Kohn s problémy ztlumit mezi rukou a tělem. Po přerušení si pak hostující útočník vyšlápl na Pelce a putoval na lavici hanby. Přesilovka Vsetínu vůbec nevyšla, současně s jejím koncem se ale v tutovce ocitl Daněk. O jeho střele z pěti metrů Mouček vůbec nevěděl a bylo velkým hostujícím štěstím, že puk skončil na jeho betonech. Do konce třetiny si v početní výhodě zahráli ještě jednou Pražané, vůbec však Kohna neohrozili. Naopak pustili do přečíslení Janebu s Tobolou, prvně jmenovaný ale prováhal vhodný okamžik ke střele i přihrávce. Přesto byli i po čtyřiceti minutách hry spokojenějším celkem domácí.

Úvodní desetiminutovka třetího dějství se z větší části odvíjela ve středním pásmu. Výjimkou byla příležitost Štrbíka ve 42. minutě, který šikovně tečoval Janebovo nahození. Mouček měl ale betony dobře poskládány. Hostující hráči se i nadále nebyli sto prokousat se skrz pevnou defenzívu VHK a Kohn byl takřka bez práce.

Vše změnila 51. minuta a průnik Moravce. Ten se po levém křídle protáhl až před Kohna, udělal mu kličku, poté ale zakončil nepřesně. Akce slavistického kapitána jakoby vlila krev do žil hostujících hráčů. Těch bylo najednou plné hřiště a domácí defenzíva nevěděla kam dřív skočit. Kohn však chytal spolehlivě, vynikající zákrok si připsal zejména v minutě 54. Kotyrova rána z mezikruží byla dobře umístěná, přemisťující se gólman Valachů do ní ale dokázal v poslední chvíli vložit vyrážečku. V polovině 58. minuty se z hostujícího náporu přesto zrodil gól. Filip Hlinka již ve značném úhlu do puku, ten propadl mezi Kohnovými betony a zastavil se těsně za brankovou čarou.

Slavisté si vzali oddechový čas a odvolali brankáře. Při obléhání domácí svatyně ale červenobílý bek s pukem na holi zakopl na modré čáře, upadl, puk mu uzmul Martin Štrbík a svůj únik zakončil pohodlnou střelou do prázdné brány (3:1). Hosté se ale ani po této brance nevzdali a při vyloučení Pelce znovu sevřeli domácí v jejich pásmu. Dělovce Šteinera ale chybělo pár centimetrů, a když se následně Valachům podařilo vyvézt puk až do útočného pásma, bylo o vítězi rozhodnuto. Vsetín porazil Slavii 3:1 a srovnal stav série na 1:1. Rozhodující utkání tohoto vyrovnaného duelu je na pořadu zítra od 17:30, znovu na vsetínském Lapači.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video