Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. března 2011

Semifinále se stěhuje do Prahy! Jak si Slavia povede v domácím prostředí?

Nalaďte hlasivky, roztleskejte ruce a připravte se na pořádnou dávku adrenalinu. Semifinále play-off se stěhuje do Prahy! Slavia v obou venkovních zápasech trápila favorita z Třince a druhém duelu vydřela vítězství. O2 arena tak přivítá oba týmy za stavu 1:1 na zápasy. První utkání je na programu v pátek od 18:10. Slavia letos doma v play-off prohrála pouze jednou. Pojďte hokejistům pomoct do ochozů, aby žádná další domácí prohra na jejich konto nepřibyla.

1. utkání: Třinec – Slavia 5:3

Než se Slavia stačila rozkoukat, prohrávala 0:4. Červenobílí beci marně chytali třinecké hráče a vypadalo to na těžký debakl. V poslední třetině však Slavia během sedmi minut snížila na 3:4 a bylo to opět drama. Pražené šli za vyrovnáním, ale v 59. minutě uklidnil domácí útočník Květoň. „Bohužel jsme do toho zápasu nastoupili trošku hůř a pomaleji. Začátek utkání nás stal bohužel celý zápas,“ smutnil Petr Jelínek. Sešívaní si však dokázali, že na hvězdný tým rozhodně mají.

2. utkání: Třinec – Slavia 2:3sn

Takhle se na Třinec musí! Tvrdá hra, kompaktní obrana a rychlé protiútoky. Slavia od 44. vteřiny vedla po trefě Tomáše Pospíšila. Vedení držela i v poslední minutě, kdy ale po smolném odrazu vyrovnal na 2:2 Hrabal. Sešívaní se nezlomili a dovedli zápas až do nájezdů, ve kterých nepustil Miroslav Kopřiva ani branku. Na druhé straně si vychutnal Hamerlíka Pospíšil a Slavia se mohla radovat z výhry a vyrovnání série. „Dařilo se nám už od začátku a bylo poznat, že se postupem času dostává Třinec pod tlak. Hráli jsme skoro bez chyb, protože když je uděláme, oni mají mužstvo na to, aby je hned potrestali. Nesměli jsme se ale zatáhnout moc, protože kdybysme na ně jen čekali, nasázeli by nám deset gólů a pojedeme domů. Přijeli jsme uhrát jeden zápas, to se povedlo, takže jedeme domů v psychické výhodě,“ řekl k druhému utkání Petr Jelínek.

Povede se hokejová loupež roku?

Na jedné straně dravé mladí bez větších zkušeností ve velkém hokejové světě. Na druhé straně milionoví hráči se zkušenostmi z NHL, Ruska, Finska, Švédska a reprezentace. Slavia se pokouší o hokejovou loupež roku. Psychická výhoda je jednoznačně na její straně. Třinec by měl podle papírových předpokladů jasně postoupit. Slavia však ukázala, že ji role outsidera sedí. Tým má skvěle propracovaný systém a je vidět, že hráči dřou a zaslouží si podporu v ochozech.

Do O2 areny přijedou miliony!

Na extraligové poměry má Třinec neuvěřitelnou soupisku. Pouze jména úspěch samozřejmě nedělají (své o tom ví hlavně na Spartě), nicméně pohled do hráčských karet hokejistů Třince budí respekt. Třinečtí bavili extraligu krásnými akcemi po celou sezónu a právem vyhráli Prezidenstký pohár. Na druhou stranu plno hráčů je již pokročilejšího hokejového věku a nemají často ke klubu takový vztah, leč v průběhu sezóny Oceláři dokázali, že umí táhnout za jeden provaz.

Zahraniční zkušenosti v kádru Třince

Obrana
Lukáš Krajíček – NHL – 362 zápasů, účast ve finále Stanley Cupu (Philladelphia)
Josef Hrabal – Rusko, Švédsko, zámoří – farma Vancouveru
Stanislav Hudec – Rusko, Švýcarsko
Martin Lojek – od roku 2002 v zámoří (OHL, AHL, ECHL), 5 zápasů NHL
Martin Richter – Finsko, Švédsko, Rusko, zámoří – AHL
Lukáš Zíb – Finsko, Rusko, Německo
Daniel Seman – jediný z obrany nemá zkušenosti z respektovaných zahraničních lig (působení na Slovensku samozřejmě nepočítáme). Je však zkušeným extraligovým harcovníkem.

Útok
Radek Bonk – NHL – 1004 zápasů (Ottawa, Montreal, Nashville), 7 zápasů v KHL, mistr světa 1996

Václav Varaďa – NHL – 493 zápasů (Buffalo, Ottawa), účast ve finále Stanley Cupu, Švýcarsko, mistr světa 2000, 2005

Ladislav Kohn – NHL – 188 zápasů (Calgary, Toronto, Anaheim, Atlanta, Detroit), AHL, Finsko, Rusko

Vojtěch Polák – 3 sezóny v zámoří, působení v AHL, 5 zápasů v NHL (Dallas)

Jan Peterek – Rusko, Finsko

Bez větších zahraničních angažmá: Růžicka + Květoň – pouze juniorské zámořské soutěže
Polanský + Adamský – zkušení extraligoví matadoři

Nejméně zkušenostmi tradičně oplývá čtvrtý útok ve složení Hrňa, Kanaďan McGregor a mladík Orsava.

Přijďte do O2 areny prožít hokejovou pohádku! Spodní patro už je vyprodané, ale lístky do 4. patra jsou stále v prodeji. Utkání začíná v 18:10.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video