Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. března 2011

Šance na finále je již dnes od 18:10

Slavia nečekaně vede v semifinálové sérii proti Třinci 3:1 a v pondělí může na ledě Ocelářů udělat poslední krok do extraligového finále. Vítěz základní části je pod tlakem, ale série ještě není vyhraná. Jestliže se neúčastníte fanklubového výjezdu, můžete Slavii fandit na obrazovkách ČT 4 a v našem podrobném online přenosu. Zápas začíná v 18:10.

Role se obrací, Slavia má k postupu výrazně blíž

Slavia šla do letošního play-off jako outsider. Sešívaní získali uznaní za vyřazení Liberce, ale Třinec už měl být příliš velkým soustem. Stav série 3:1 však mluví jasně. Nechat si proklouznout finále mezi prsty by za tohoto stavu hodně mrzelo. „Když budeme makat tak jako doteď, můžeme být úspěšní a dotáhnout to až do konce. Chybí nám jediný krůček a věřím, že v pondělí se o něj porveme. Ale i ten poslední bod bude těžký. Všichni, kdo sérii sledují, vědí, jak jsou ty zápasy vyrovnané a rozhodují maličkosti. Nemůžeme si dovolit myslet na to, že tam můžeme prohrát a pak je doma přejedeme,“ říká slávistická opora v brance – Miroslav Kopřiva.

„Zápas nesmíme podcenit, už se nám to málem jednou vymstilo v sérii s Libercem, kdy jsme byli kousek od vyřazení. Kdyby tam ten jejich hráč trefil prázdnou bránu, tak jsme dnes byli na dovolené. Nesmíme dovolit, aby se to opakovalo,“ burcuje nejzkušenější hráč v kádru Pavel Kolařík.

Vyrovnaný tým

Tým trenéra Vladimíra Růžičky táhne za jeden provaz. Slávistický lodivod dává velký prostor všem hráčů a nezahálí ani 4. útok. Všichni útočníci dali v play-off již branku. V posledních utkání se trefil i Michal Poletín, který na gól jako jediný čekal. A byla to hned trefa vítězná! „To jsem ani nevěděl, že jsem poslední! Je to skvělé, že všichni tedy už dali gól,“ řekl mladý útočník.

Skórovat může opravdu každý. Jediný hráči bez gólů jsou obránci Kolařík s Kubošem. „Třinec má šikovné hráče se spoustou zkušeností. Určitě se jen tak nesloží. Chceme ten nejtěžší poslední krok udělat už v Třinci. Musíme hrát svoji hru a věřit ve finále. Na ledě už není čas koukat, kdo proti vám stojí. Jdeme jim do těla a budeme v tom pokračovat,“ slibuje Poletín.

Co změní Třinec?

Oceláři vyměnili pro 4. zápas gólmana, ale brankář Martin Vojtek vítězství nepřinesl. Změna brankářů málem pomohla Liberci, když byl Vošvrda pro slávistické střelce větším soustem, než Marek Pinc.

V posledním utkání nedal Třinec ani branku. I přes přesilovky pět na tři, i přes soustavný tlak ve třetí třetině. Důležité bylo, že se Slavii povedlo uhlídat Martina Růžičku, který má v play-off skvělou formu. Z kabiny Třince se ozývají odhodlané hlasy. Jak dopadne první mečbol pro Slavii? Sledujte od 18:10!

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více