Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. března 2011

O postupujícím rozhodne v pátek zápas pravdy. Slavia si ho letos vyzkouší už potřetí

Předkolo play-off s Karlovými Vary, čtvrtfinále s Libercem. V sériích s oběma soupeři musela Slavia letos absolvovat nejvyšší počet utkání a v obou případech uspěla. I semifinále s Třincem rozhodně zápas pravdy. Vše vypukne v pátek od 18:10. Podaří se svěřencům Vladimíra Růžičky další malý hokejový zázrak?

Třinec je v laufu

Hledat favorita pátečního duelu je v celku jednoduchá záležitost. Třinci totiž hraje prakticky vše do karet. Nejenže vyhrál základní část a bude hrát před vlastním publikem, podle všeho jsou také svěřenci trenéra Marka v lepší fyzické i psychické pohodě než Slavia.

Pražané mají přeci jen v nohách o šest zápasů více a navíc poslední dva duely zvládli lépe Oceláři. Nejprve doma rozstříleli sešívané 6:1 a poté v O2 areně dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu na svoji stranu.

Slavia v 6. zápase nedokázala udržet vedení 3:1 z 28. minuty a nakonec prohrála 3:5. „Rozhodně jsme to měli ubránit. Jakkoliv, třeba jsme to měli vyhodit na icing, ale rozhodně jsme se neměli nechat tak zatlačit,“ mrzelo po zápase slávistického brankáře Miroslava Kopřivu.

Slávisté si věří

Přestože hokejisté Slavie nejsou v záviděnihodné situaci, podle hlasů z kabiny je mužstvo nabito optimismem.“ Ani po dnešní prohře se svět nezbořil, stav série je 3:3 a my si samozřejmě jedeme do Třince pro vítězství,“ řekl Kopřiva po 6. semifinále.

Slavia může spoléhat na to, že Třinec nemusí unést tíhu okamžiku. Zaplněná WERK aréna nebude brát nic jiného než vítězství. Sedmé zápasy navíc Růžičkova družina zvládá bravurně, což potvrdila i ve čtvrtfinálové sérii proti Liberci. „Určitě je dobré, že tyto zápasy dokážeme zvládat i proti papírově lepším soupeřům, takže v to věříme i teď,“ burcuje slávistický střelec Tomáš Svoboda.

Těšme se tedy na třetí zápas pravdy v letošním play-off. V pátek od 18:10 se bude v Třinci hrát o všechno.

Výjezd fanklubu

Fanklub HC Slavia Praha vyhlašuje ve spolupráci s klubem výjezd do Třince. Cena je pouhých 100 Kč za dopravu + 200 Kč za vstupenku. Pojeďme všichni podpořit Slavii na rozhodující utkání. Šance na finále je stále velká! Čekají nás buď oslavy postupu nebo loučení s hráči. Hlásit se můžete na e-mailové adrese vyjezdy@sesivani.com. Více informací získáte na webu sesivani.com.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více