Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
1. dubna 2011

Nechtěli jsme dostat takhle rychlý gól, mrzelo kapitána Kadlece

V průběhu celé sezony dokazoval, že patří mezi největší osobnosti extraligy. Kapitán Petr Kadlec dotáhl nezkušený tým Slavie do semifinále play-off. V něm nakonec Pražané nestačili na superfavorita z Třince a prohráli 3:4 na zápasu. Zkušeného obránce prohra v sedmém zápase 2:5 přirozeně mrzela, uznal ale soupeřovu sílu: „Třinec byl lepší, potvrdil roli favorita a já mu gratuluju.“

Po rozhodujícím sedmém zápase vypadal Petr Kadlec smířeně s koncem sezony. Vždyť už postup do semifinále považovala hokejová veřejnost jako velkou senzací. „Třinec nakonec potvrdil roli favorita. Mají špičkové hráče a já jim gratuluju k vítězství a k postupu,“ řekl Kadlec besprostředně po porážce 2:5.

Sedmý semifinálový zápas slávistům rozhodně nevyšel podle představ. „Přijeli jsme do Třince s tím, že nechceme dostat rychle gól, což se paradoxně stalo. Pak to bylo dlouho 1:0 a nás skolilo to, že jsme nedokázali proměnit vlastní přesilovky,“ hodnotil porážku zkušený bek. „Třinec naopak ukázal v přesilovkách svoji sílu. Hráli to skvěle a tím nás dnes přehráli,“ sportovně dodal.

Vývoj zápasu ovlivnila druhá třetina, ve které Třinec přidal tři slepené góly a de facto rozhodl o svém postupu. „Za stavu 4:0 na vás samozřejmě padne deka. V tu chvíli to bylo potřeba trochu vyburcovat. Tam už se toho ale asi nedalo moc dělat,“ mrzelo slávistického kapitána.

Velkou osobností celé semifinálové série byl útočník Ocelářů Martin Růžička, který slávistické defenzívě hodně komplikoval život. „Je to šikovný hráč, který dokáže rozhodovat zápasy. Má takovou správnou drzost a těžko se brání,“ přiznal Kadlec.

Z týmu Slavie je naopak potřeba vyzdvihnout výkony brankáře Miroslava Kopřivy. „Míra nás dotáhl tam, kde jsme a hlavně díky němu jsme proti Třinci mohli hrát. Moc mu děkujeme, odehrál tu perfektní sezonu. Škoda, že jsme mu trochu víc nepomohli, ale snažili jsme se, co to šlo. Bohužel to nevyšlo,“ chválil „Káca“ brankáře sešívaných, který ovšem v sedmém zápase po čtvrtém obdrženém gólu střídal. „Třinec dal góly z přesilovek a to můžeme těžko vyčítat gólmanovi,“ uzavřel vůdce slávistické obrany.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více