Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. dubna 2011

Vladimír Růžička: Na prvním místě je pro mě Slavia

Kouč, generální manažer a spolumajitel Slavie Vladimír Růžička je od úterního večera v hodně těžké pozici. Ze střídačky milovaného klubu ho chce na tři roky odtrhnout movitý Avangard Omsk, jenž mu nabízí výborné podmínky včetně smlouvy na tři roky. A ikona Slavie má tak před sebou jedno z nejdůležitějších rozhodnutí trenérské kariéry. "Nejsem tu jen trenérem, ale i manažerem a spolumajitelem. Dělám tu skoro všechno. To rozhodování je tedy opravdu dost těžké," prohlásil legendární muž "červenobílých".

Už máte trochu jasněji v tom, jak se nakonec rozhodnete?
Zatím pořád váhám. Je to všechno hrozně narychlo. Mám však jasno v tom, že na prvním místě je pro mě Slavia.

Mohl byste popsat, proč je nabídka Omsku tak zajímavá?
Těch důvodů je hned několik. Dostal bych smlouvu na tři roky a mohl bych si přivést, koho bych chtěl. Navíc je jasné, že finančně je ta nabídka někde úplně jinde než na Slavii. Omsk je zkrátka Omsk.

Na finance ale v tomto případě pohlížíte jako na poslední věc, je to tak?
Samozřejmě. Jinak bych už seděl v letadle (směje se).

Vzal byste si s sebou někoho ze Slavie?
Vzal bych si Jirku Čelanského jako svého asistenta, z hráčů ale nikoho (rezolutně). Všichni jsou pod smlouvami a já bych se naopak snažil o to, aby někteří hráči Omsku přišli do Slavie. S tím, že by je nadále platil Avangard.

Určitě vás láká také možnost trénovat Jaromíra Jágra s Romanen Červenkou.
Určitě, to by zajímalo každého. Ale znovu říkám, že na prvním místě je pro mě Slavia. Nejsem tu jen trenérem, ale i manažerem a spolumajitelem. Dělám tu skoro všechno. To rozhodování je tedy opravdu dost těžké. A to i kvůli fanouškům, kteří za námi stojí a neuvěřitelně nás podporují. Hrozně si jich vážím a moc jim za to děkuji.

Pokud zůstanete ve Slavii, jakou máte představu o složení kádru pro příští sezonu?
Naše hráče máme podepsané, takže žádné velké pohyby v týmu nebudou. Opustil nás Michal Vondrka a možná odejde ještě jeden nebo dva hráči, stejný počet by mohl přijít. Ale uvidíme, teď je předčasné o tom hovořit.

Odchod Michala Vondrky je pro vás jistě citelnou ztrátou.
Je to škoda, chtěli jsme ho udržet. Několikrát jsme s jeho agentem jednali o prodloužení smlouvy, ale nedá se nic dělat. Michal si to chce zkusit v cizině. Pro Slavii toho udělal hrozně moc a já ho chápu. Jsem s ním domluvený, že až se bude vracet domů, volbou číslo jedna pro něj bude Slavia.

A jaká je situace kolem obránce Petra Kuboše?
Ten má u nás ještě na rok smlouvu a v týmu zůstane.

Pojďme teď k mistrovství světa. Budete ho sledovat?
Určitě ano. Vždycky se snažím vidět všechny zápasy, nejenom ty naše. Osobně na Slovensko asi nepojedu, ale budu se koukat v televizi.

Jak myslíte, že český tým dopadne?
Uvidíme, dopadnout můžeme jakkoli. Samozřejmě si všichni přejeme, abychom se umístili co nejlépe. Když to bude medaile, bude to pro český hokej velký úspěch.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více