Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. dubna 2011

Srdce zvítězilo! Vladimír Růžička zůstává ve Slavii!

Červenobílí fanoušci si mohou oddechnout. Ikona českého hokeje Vladimír Růžička nevyslyšel volání z ruského Omsku a rozhodnul se zůstat ve Slavii, které patří jeho srdce. “Slavia je pro mě na prvním místě a na můj odchod není momentálně připravená. A možná ani já ne,“ prohlásil legendární trenér.

A je definitivně rozhodnuto! Šéf Slavie Vladimír Růžička odmítl pohádkovou nabídku z ruského Avangardu Omsk a zůstane věrný pražskému klubu, kde působí od roku 1994. "Většina lidí mi říkala, abych šel a vyzkoušel si to. V rodinném kruhu zase převážel názor, abych zůstal. I když manželka v tom byla zcela nestranná. Řekla mi, že jestli se rozhodnu pro Rusko, půjde tam se mnou, jestli se rozhodnu zůstat, tak je taky všechno v pořádku,“ konstatoval zkušený kouč, který čelil nejtěžšímu rozhodování ve své trenérské kariéře.

Omsk mu nabízel tříletý kontakt, skvělý balík peněz i velké pravomoci při sestavování kádru. “Dokonce už pro mě měli i podepsanou smlouvu s razítkem. Ale nedá se nic dělat. Já se jim upsat prostě nemohl,“ řekl Růžička. Ruské kluby ho vábily i loni, ale tentokrát byl zájem ještě intenzivnější. “Určitě to pro mě nyní bylo mnohem těžší. Tři dny mě kvůli tomu bolelo břicho,“ přiznal veleúspěšný trenér, jenž na střídačce Slavie stojí jedenáctým rokem.

V Omsku mohl trénovat Jaromíra Jágra nebo Romana Červenku, ani to ho ale neobměkčilo. “Roman mi ve středu krátce volal s tím, že kdybych něco potřeboval vědět, tak mi zavolá. Já jsem mu ale poděkoval a řekl, že si tohle musím v hlavě projít sám,“ poznamenal Vladimír Růžička.

Nakonec zvítězila oddanost červenobílému klubu, jemuž zanechal pořádný kus svého života. "Myslím, že z mého rozhodnutí budou mít radost také fanoušci. Tedy ti Slavie, ostatní by mě nejradši viděli v tom Rusku," usmál se vyhlášený stratég a motivátor, který se slávistickým mužstvem ještě ani jednou nechyběl v play-off.

Svým verdiktem jistě potěšil i představenstvo klubu spolu s investory. "Všechny akcionáře jsem už obvolal a řekl jim to. Původně jsem jim to měl oznámit do pondělí, ale nakonec to přišlo o něco dřív," řekl Růžička.

Uvědomuje si, že podobně lukrativní nabídku už dostat nemusí. "Holt takový je život. Slavia je pro mě hrozně důležitá a jsem v ní šťastný," uzavřel charismatický kouč.

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video