Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. dubna 2011

NEJ sezóny 2010/2011

Vybrali jsme NEJ uplynulé sezóny, čili události a výkony, které nám výrazně utkvěly v paměti. K některým nám dopomohla neúprosná statistika a k některým pouze srdce a rozum. Budeme rádi, když se vaše NEJ objeví v diskusním fóru a diskutovat můžete také na Facebooku – na stránce HC Slavia Praha.

Nejlepší kotel - zápasy s Brnem

Hráči si pochvalují skvělý kotel, za kterým samozřejmě stojí nadšenci z fanklubu. Kotelníci mají v obří aréně nelehkou úlohu, ale díky ustavičnému zpívání a skandování zde vytvářejí hokejovou kulisu i při slabším počtu diváků v ostatních sektorech. Navíc má Slavia velice originální „chorea“, jejichž četnost je až neuvěřitelná.

Kotel s nápaditým choreem nešetří
Největší odolnost prokázal kotel v zápasech s Kometou. V prvním utkání na konci listopadu přišlo do O2 areny 12251 fanoušků a jednoznačnou početní převahu měly v ochozech modrobílé barvy. Brněnský fanklub do Prahy vypravil velké množství fandů a přidalo se i mnoho Moravanů, kteří v Praze pracují nebo studují. Slavističní fans však přesile odolali a dopředu počítali s tím, že početní převaha nejde vždy přeřvat. A tak měli slávisté v záloze celou řadu vtipných transparentů. Vtipy o Brně dostali krásnou grafickou podobu a kotel reagoval i na zdražení lístků na tento zápas transparentem: „Nemyslíš, zaplatíš.“

Nejvíce vstřelených gólů

Krásný vánoční dárek zařídili červenobílí hokejisté všem fanouškům 22. prosince, kdy v O2 areně rozstříleli Liberec 7:1. Zápas nejvíce sedl Michalu Poletínovi, který mohl tou dobou být na juniorském MS do 20 let v americkém Bufallo. O nominaci na šampionát na poslední chvíli přišel. Náladu si zvedl proti Tygrům, kterým vstřelil dvě branky a u jedné trefy asistoval. Slavisté se stihli otřepat z debaklu z minulého kola, kdy podlehli Vítkovicím stejným výsledkem, jakým těsně před Štědrým dnem vypráskali Liberec. 

Nejproduktivnější hráč 

Nejproduktivnějším slávistou se v součtu základní části (14 + 21) a play-off (4 + 11) stal podle očekávání Michal Vondrka. Technický hráč, který odchází po této sezóně do Finska, tak ukázal, že na roli lídra byl připraven. Slavii přesto chyběl střelec-zabiják. Ve vyrovnaném týmu však bodovali všichni hráči, kteří odehráli více jak dva zápasy. Nejvíce branek vsítil se 17 trefami Tomáš Svoboda, který k nim přidal v play-off ještě 9 gólů.

Zajímavostí je, že méně a nebo stejně bodů po základní části nasbírali pouze lídři týmů, které hrály play-out. Vondrka jako nejproduktivnější slávista měl 35 bodů, stejně jako Petr Ton ze Sparty. Hůře na tom byli pouze mladoboleslavský Tomáš Divíšek s kladenskou ikonou Pavlem Paterou. Tento fakt opět ukazuje na týmové pojetí hry, které dostalo Slavii až do semifinále. 

Největší posila

  Slavia si před sezónou v útoku nejvíce slibovala od Krenželoka, Štefanky a navrátilce Brandy. Posledně dva jmenovaní však v útoku zklamali a jejich angažmá v průběhu sezóny skončilo. Lukáš Krenželok si v útoku odváděl své a byl jistě dobrou posilou, což potvrdil i v play-off.

1. listopadu však přišel do Slavie hráč, který díru do světa hokeje zatím neudělal. Na diskusních fórech si mnozí fanoušci ťukali na čelo. Vladimír Růžička však opět prokázal čuch na hráče a hodil Tomáši Pospíšilovi záchranné lano. Pospíšil patřil Kometě, ve které nedostával moc prostoru a v 17 zápasech si připsal pouze jednu asistenci. Technicky vyspělí útočník pak vstřelil za Slavii v základní části 6 branek a připsal si 2 asistence. Jeho forma navíc gradovala v play-off, ve kterém byl se 6 góly po Svobodovi druhým nejlepší slávistickým střelcem. Tomáš Pospíšil zaujal v play-off natolik, že dostal pozvánku na reprezentační kemp na mistrovství světa. Kdo by to byl v listopadu řekl? 

Největší objev 

Mladý bek zaskočil svoji hrou i trenéra Růžičku
S mladými beky to je těžké. Jejich chyby jsou vždycky hned vidět a většinou i smrdí gólem. Zkrátka to chvíli trvá, než se je podaří zapracovat do týmu. Pro Jakuba Krejčíka to však neplatilo! Hráč ročníku 1991 v závěru základní části odehrál 9 utkání, ve kterých natolik zaujal, že v play-off už z ledu neslezl. Kromě bránění obstál Krejčík i v rozehrávce a svým až „kadlecovským“ přehledem nahrál ve 28 zápasech u áčka na šest branek a si připsal i dva góly. 

Největší talent

  Dmitrij Jaškin se umístil 2. v anketě České televize o objev sezóny a je jednoznačně největším slávistickým talentem. Kdo se občas chodí podívat do Edenu na zápasy mládeže, nemohl o Jaškinovi pochybovat snad ani minutu. Výrazně ho sice zpomalilo zranění kolene, přesto se tento velký talent, který teprve před pár dny oslavil 18 narozeniny, dokázal vrátit do sestavy. První sezóna mezi muži Jaškinovi vyšla, uvidíme, jak ji zakončí na MS do 18 let, kde by měl být jednou z opor národního týmu. 

Největší opora

  Slávisté by mohli hrát sebevíc obětavě, ale bez jednoho muže by se jistě tak daleko nedostali. Miroslav Kopřiva byl po celou sezónu jistotou v brance a dodával týmu potřebný klid. Puky z něho nevypadávaly, skvěle rozehrával a laciné góly by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Kopr si nepotrpí na spektakulární zákroky, nemáchá zběsile lapačkou, stoprocentní gólové šance likviduje se zvláštní samozřejmostí. Slavia má po období tápání mezi tyčemi opět klidnou sílu. 

Největší smolař

Vladimír Ružička ml. odehrál v základní části pouze 32 zápasů. V prosinci si zlomil kotník a když už se vrátil po nepříjemném zranění na led, udělal si na té samé noze výron. Růžička tak v novém roce do hry již nezasáhl. Jeho šikovnost týmu samozřejmě chyběla, zvláště pak, když se mu do jeho zranění dařilo i střelecky. Jeho hbité ručičky nemohli pomoc Slavii ani v play-off v jeho parádní disciplíně – samostatných nájezdech. 

Máte na jednotlivé kategorie jiný názor? Podělte se o něj na našem diskusním fóru na webu, a nebo na našich facebookových stránkách HC Slavia Praha.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více