Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. dubna 2011

Zpověď Lukáše Krenželoka: Počítal jsem s vyhazovem

Loni touhle odobou ho k sobě vábila obě pražská "S". On se rozhodl pro Slavii a dle výsledků v uplynulé sezoně to vypadá, že šlo o velmi prozíravé rozhodnutí. Útočník Lukáš Krenželok patřil k ofenzivním oporám červenobílých, kteří málem došli až do finále play-off, on sám ale s uplynulým ročníkem spokojen není. V rozhovoru pro klubové stránky se rozpovídal také o svém zranění a chvílích, kdy se bál o svou slávistickou budoucnost.

Lukáši, dovolená po náročné sezoně určitě přišla vhod. Jak ji zatím trávíte?
Doposud hlavně odpočinkem. Potřeboval jsem doléčit zraněné rameno, tak jsem mu dopřál trochu klidu. S tím je ale konec, nyní se musím zase začít hýbat. Už jsem si byl párkrát zahrát fotbálek, tento týden chci k tomu přidat posilovnu a běhání.

Nebudete se do toho muset trochu nutit?
A to zase ne. Třeba týden jsem nedělal vůbec nic a všechno mě pak bolelo, protože jak je tělo zvyklé se hýbat, nějaký zápřah prostě potřebuje. Bez toho cvičení to nejde (s úsměvem).

Trenér Růžička po skončení sezony prohlásil, že někteří zranění hráči během play-off ani netrénovali, jen hráli zápasy. Byl to i váš případ?
Přesně tak. Na nějakém tréninku jsem byl, ale jen jsem tam volně bruslil.

Co přesně vám vlastně bylo?
Měl jsem naražený ramenní klíček a vyhozená žebra z hrudního koše. De facto jsem nemohl vůbec hýbat s rukou. Před každým zápasem jsem musel dostat injekci, aby se to umrtvilo.

Dá se říct, že jste v posledních zápasech nemohl ani vystřelit?
Díky těm injekcím jsem to moc necítil, což byl malý zázrak, ale příjemné to rozhodně nebylo. Navíc když jsem kvůli tomu nemohl ani trénovat.

A pod injekcemi jste musel hrát odkdy?
Od série s Libercem. Byl jsem v souboji a přijel tam další hráč, který mě srazil. Vyplynulo to ze hry, ale nečekal jsem to.

Napadlo vás, že byste play-off nedohrával?
Ani ne. Vždyť na co bych se šetřil? Sezona mohla skončit každým dnem. Jsou to ty nejkrásnější zápasy, a když je chcete hrát, holt musíte něco vydržet.

Byl někdo z týmu v ještě horším stavu než vy?
Podobné zranění mělo hodně z nás. Ať už já, Ďolík nebo Mára Tomica, který to měl úplně utržené, ten ruku nemohl zvedat skoro vůbec. No a Jirka Vašíček měl zase rozřezanou nohu.

Klobouk dolů, je vidět, že jste play-off hráli opravdu na krev!
Jinak to ani nejde. U těchhle zápasů chce být prostě každý. Ať to stojí, co to stojí.

Pojďme teď k něčemu jinému. Do Slavie jste zapadl, jako byste tam byl několik let, takže s uplynulou sezonou asi můžete být spokojený. Mám pravdu?
To nevím, já bych spíš řekl, že to z mé strany bylo do listopadu špatné. Pak se to trochu zvedlo a dal jsem i nějaké ty góly, ale ani jednou nenastal v sezoně moment, abych si vyloženě řekl, že mi to nějak jde. Z osobního hlediska tedy se sezonou moc spokojený nejsem. Něco tomu chybělo.

Sám jste ovšem řekl, že postupem času přišlo zlepšení. Nakoplo vás něco konkrétního?
Spíš mi pomohlo, že jsem se tím přestal tolik trápit a hodil to za hlavu. Tak už to v hokeji často bývá, že čím víc chcete, tím je to horší a horší. Navíc na mě zpočátku mělo možná vliv také to, že jsem hrál s Vítkovicemi finále a zbylo mi méně času na letní přípravu. Na to jsem nebyl zvyklý.

Kvůli špatné výkonnosti musel v listopadu skončit v týmu Juraj Štefanka. Nebál jste se, že můžete dopadnout stejně?
Určitě. S tím, že mě vyhodí, jsem dokonce i počítal. Ale trenér mi řekl, že zůstávám, já se ve svých výkonech přestal tolik babrat a naštěstí se to začalo obracet k lepšímu. Někdy v zimě jsme pak trochu změnili styl hry a začali více napadat, což pomohlo i mně. Předtím jsme totiž hlavně bránili a čekali, s čím přijde soupeř, což nám moc nevyhovovalo. Tak to Růža změnil, začali jsme útočit ve třech a hodně chodili do soupeřů. Výsledky to přineslo. Z týmového hlediska byla sezona určitě slušná.

Přitom v létě nechybělo mnoho a byl jste v pražské Spartě, která měla sezonu přímo strašnou...
To ano, ale zvolil jsem Slavii, kde se mi líbí a jsem tu moc rád. A to i kvůli tomu, že jsem měl možnost poznat Růžu.

Ještě se zeptám na finále extraligy, kde se proti Třinci představili vaši bývalí parťáci z Vítkovic. Čekal jste, že bude mít série tak jednoznačný průběh?
Tušil jsem, že to kluci budou mít dost těžké. Třinec měl hodně dobrý tým a po těch zápasech s námi byl rozjetý, navíc Vítkovice měly před finále týden pauzu. To jim moc neprospělo.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více