Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. dubna 2011

Mladý reprezentant Hertl: Když budeme hrát týmově, úspěchy přijdou samy

Česká hokejová osmnáctka se na MS v Německu po výhře 4:3 nad Slovenskem zachránila v elitní skupině. Bezprostředně po utkání jsme mluvili se slávistickým juniorem Tomášem Hertlem, který v tomto zápase vstřelil svůj první gól na turnaji. Z jeho hlasu byla cítit úleva a radost z toho, že následující ročník nebude muset hrát divizi B.

Jak byste zhodnotil zápas se Slovenskem?
Do zápasu jsme vlétli naplno, ale po prvním gólu jsme si mysleli, že to půjde samo. To se nám vzápětí vymstilo. Dostali jsme dva góly a museli jsme dotahovat. Byli jsme nedisciplinování a často vylučovaní. Nakonec jsme to ale ustáli, otočili výsledek a vyhráli.

Za stavu 3:2 pro Slovensko jste byli v takřka krizové situaci. Co jste museli změnit, abyste nakonec zápas otočili ve svůj prospěch?
Pan trenér to stáhnul na tři pětky a snažili jsme se co nejvíc kousnout. Tohle jsme prostě museli urvat. Nemohli jsme si dovolit, aby příští ročník musel hrát divizi B. Semkli jsme se a naštěstí to v závěru vyšlo.

Hráli jste i o vlastní jména? V případě sestupu by po vás přeci jen v uvozovkách neštěkl ani pes.
To je sice jasné, ale my se na tohle vůbec nemůžeme dívat. My tady reprezentujeme Českou republiku. Když budeme hrát týmově, tak úspěchy přijdou samy.

Ve 2. minutě jste vstřelil svou první branku na turnaji. Trenér Šolc po zápase řekl, že se prosadili hlavně dříči. Polichotilo vám to?
Tak to nevím. K tomu můžu říct jenom, že jsem dlouho čekal na gól a konečně to tam padlo. (úsměv)

Vyplynulo to z velmi dobrých výkonů, které jste na MS předváděl?
To musí posoudit asi někdo jiný. Já jsem se prostě snažil tlačit do brány a hrát nejlépe, co to půjde.

Vítězný gól na 4:3 jste vstřelili při slovenské power-play. Překvapilo vás, že slovenský trenér odvolal brankáře za stavu 3:3?
Oni asi mysleli, že pokud nevyhrají v základní hrací době, tak nebudou moc postoupit. Byla to asi chyba v komunikaci. Nicméně my jsme díky tomu mohli dát snadný gól a rozhodnout.

Dá se říct, že vám Slováci darovali záchranu?
To se asi tak říct nedá. Každopádně nám to minimálně pomohlo.

Autor Ondřej Kalát, Petr Schultz
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více