Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. dubna 2011

Teď se těším, až se pořádně najím, směje se osmnáctiletý reprezentant Jeník

Po celou dobu mistrovství světa osmnáctiletých patřil ke stabilním článkům sestavy trenéra Šolce. Štěpán Jeník je jedním z pěti slávistů, kteří reprezentovali Českou republiku a také to, co se naučili na zimním stadionu v Edenu. S obráncem, který si letos zahrál i za áčko, jsme mluvili po posledním zápase se Švýcarskem, zhodnotili turnaj a podívali se taky trochu do budoucnosti.

Štěpáne, nakonec skončil český tým na osmém místě poté, co prohrál v posledních zápase 2:4 se Švýcarskem. Proč to v posledním utkání nevyšlo?
Bylo to docela smolné. Klíčový byl ale pohyb Švýcarů, kteří bruslili ve velkém stylu. Nám asi také chyběla motivace a možná se někteří kluci už viděli doma. Snažili jsme se pro příští osmnáctku vybojovat aspoň lehčí skupinu, ale bohužel to nevyšlo a příští rok ji bude mít stejně těžkou, jako jsme měli my.

Po zápasech v základní skupině proběhlo několik změn v sestavě. Cítil jste v duelech o udržení větší prostor na ledě?
Určitě ano, ale bylo to dáno hlavně zraněními. David Musil má, tuším, zlomený malíček u nohy a zápas se Švýcarskem nedohrál Kvapil. Hrál jsem potom tedy o trochu víc a jsem za to rád.

Jak byste zhodnotil vystoupení českého týmu na mistrovství?
Je velká škoda, že jsme nepostoupili kvůli nepovedené pětiminutovce, ale můžeme si za to sami. Aspoň, že jsme se nakonec udrželi.

Co z vašeho osobního hlediska?
Já jsem si to užil a jsem moc rád, že jsem tu mohl být.

Po celou dobu turnaje jste nastupoval v obranné dvojici s Antonínem Růžičkou, který je taktéž ze Slavie. Byla pro vás výhoda, že jste se znali?
Známe se už asi deset let, takže jsme možná byli sehranější, než ostatní dvojice. Jistá výhoda to byla, ale řekl bych, že se to postupem času tak nějak smazalo.

Během uplynulé sezony jste nastoupil ke čtyřem zápasům za slávistické áčko. Pomohlo vám to nějak do mistrovství?
Určitě jsem díky tomu nebyl tolik nervózní. Třeba v 52. kole jsem hrál před vyprodaným Rondem, takže to mě posunulo zase o trochu dál. Pomohlo mi to třeba k tomu, že jsem si tady více dovolil a že jsem nebyl zakřiknutý.

Jak vidíte své plány do příští sezony?
Mám smlouvu na Slavii, takže v květnu nastoupím k přípravě s A-týmem. Potom se uvidí, jak se mi bude dařit a jak se pan Růžička rozhodne, co se mnou bude dál.

Kdyby to v áčku nevyšlo, tak zůstanete v juniorce?
Přesně tak. Za chvíli je draft, takže se uvidí, jestli tam něco náhodou nevyjde.

Takže byste se nebránil nějakému zahraničnímu angažmá?
Momentálně je pro mě priorita Slavia. Když přijde nějaká nabídka, tak to začnu řešit. Přikláním se ale spíše k variantě zůstat na Slavii. Mám s ní smlouvu na tři roky a to je hlavní.

Máte před sebou prázdniny. Jak se na to těšíte?
Bohužel moc dlouhé nebudou. (směje se) Hned 2. května nám začíná příprava s áčkem. Každopádně si to určitě užiju. Těším se domů a až se asi po měsíci zase jednou pořádně najím, protože tady v Německu to nebylo nic moc. Tady jsme jedli pořád to samé.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více