Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. května 2011

Slavia bude hrát European Trophy, prestižní obdobu Ligy mistrů

P r a h a - Hokejisté pražské Slavie se v rámci předsezónní přípravy zúčastní letního podniku European Trophy. Na úterní tiskové konferenci to oznámili představitelé klubu a turnaje. Domácí utkání sehrají sešívaní ve vršovickém Edenu a fanoušci se mohou těšit na finský Jokerit a IFK Helsinky, ale také na české týmy Spartu a Plzeň. Do závěrečné fáze turnaje konané v Salzburgu postoupí nejlepších osm mančaftů.

European Trophy je prestižní předsezónní turnaj hokejových klubů z celé Evropy. Po minulém ročníku se počet účastníků rozrostl z 18 na letošních 24 týmů rozdělených do čtyř divizí.

„Zaznamenali jsme velký zájem klubů o účast v našem turnaji. Ovšem při výběru nových účastníků jsme přihlíželi nejen ke sportovní stránce, ale i zázemí a tradici daných klubů, potažmo zájmu fanoušků o hokej v daných městech,“ sdělil na pražské tiskové konferenci ředitel projektu Bo Lennartsson. Česko má zastoupení hned ve třech divizích. V Severní bude hrát Slavia a Sparta, v Jižní Kometa, Liberec a Pardubice a ve Východní divizi se představí Plzeň s Českými Budějovicemi.

„My už jsme měli v minulosti možnost hrát Ligu mistrů a ta byla vynikající. Určitě všichni doufáme, že tato soutěž bude mít delší pokračování než předchozí projekt,“ uvedl na tiskové konferenci trenér slávistů Vladimír Růžička.

Každý tým odehraje jeden zápas se všemi soupeři z divize a rovněž jedno utkání s jedním soupeřem z každé další divize. Slavia se tak utká v té Jižní se švédským Djurgaderdenem a Luleou. Poté ji čekají domácí klání se Spartou a s finským hráči Jokeritu a IFK Helsinky. Z ostatních divizí se pak slávisté mohou těšit na Plzeň, německý Manheim a opět finské TPS Turku. Domácí zápasy odehraje Slavia ve vršovickém Edenu.

„Když jsme hrávali obvyklou letní přípravu, tedy Tipsport cup, chodilo tak okolo 800 diváků. Věřím, že zahraniční mužstva jich přilákají ještě víc,“ věří Růžička. „Zároveň doufám, že už utkání budou mít řádnou kvalitu, když se bude hrát ještě před sezónou,“ dodal.

Osm nejlepších týmů turnaje postoupí na finálová klání turnaje do rakouského Salzburgu. Loňský ročník vyhrál německý tým Eisbären Berlin a turnaje se z českých týmů účastnila pouze Sparta, která však do závěrečných bojů nepostoupila.

Rozpis utkání HC Slavia Praha:

11. srpna: Djurgarden – Slavia
13. srpna: Lulea – Slavia
14. srpna: TPS Turku – Slavia
20. srpna: Slavia – Sparta
25. srpna: Slavia – Jokerit
27. srpna: Slavia – IFK Helsinki
31. srpna: Slavia – Plzeň

4. září: Manheim – Slavia

Rozdělení hracích divizí

SEVERNÍ DIVIZE
SWE: DJURGARDENS IF
SWE: LULEA IF
CZE: HC SPARTA PRAHA
CZE: HC SLAVIA PRAHA
FIN: HIFK
FIN: JOKERIT

JIŽNÍ DIVIZE
SWE: LINKÖPINGS HC
SWE: HV71
DEU: ADLER MANHEIM
CZE: BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
CZE: HC KOMETA BRNO
CZE: HC EATON PARDUBICE

ZÁPADNÍ DIVIZE
SWE: FÄRJESTADS BK
SWE: FRÖLUNDA INDIANS
DEU: EISBÄREN BERLÍN
AUT: EC RED BULL SALCBURK
FIN: TAPPARA
FIN: TPS

VÝCHODNÍ DIVIZE
FIN: KÄRPÄT
FIN: KALPA
CZE: HC PLZEŇ 1929
CZE: ČESKÉ BUDĚJOVICE
AUT: VIENNA CAPITALS
SVK: SLOVNAFT BRATISLAVA

Autor Tomáš Houska, Martin J. Křížek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více