Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. července 2011

Nejvíc se těším na Spartu, říká o European Trophy stavitel Vašíček

Jiřího Vašíčka vyvede z míry jen máloco. Oblíbenec slávistických fanoušků na začátku přípravy musel skousnout absenci nových bruslí, do toho všeho se ještě oženil a staví nový dům. I tak mu na tváři vždy září úsměv. Jak se řízný obránce cítí před novou sezónou?

Jak se cítíte po třítýdenní dovolené? Jak tělo zatím zvládá týden po návratu?
Zatím je to v pohodě. První tréninky byly na rozkoukání se, protože většina z nás má novou výstroj a brusle, tak abychom se hned nezničili a neměli puchýře. Pořádně, opravdu ostře, jsme začali trénovat až v pondělí.

V úvodu tréninků na ledě se často řeší problémy s výstrojí, potkaly i vás osobně?
Nepřišly mi brusle. Ale trénoval jsem na těch z loňska, takže žádný velký problém.

Kde se to s těmi bruslemi zaseklo?
Zaseklo se to na tom, že se můj model přestal vyrábět, takže se sháněl po různých obchodech po celé republice.

Je to tradiční pravidlo, že se po každé sezóně mění výstroj?
Většinou jo, protože za celou sezónu se věci opotřebují. Ale já si vyměňuji jen rukavice a brusle, protože některé věci vydrží x let a nemám rád, když si musím zvykat na nové, nevymačkané. Osobně si tedy nerad měním věci, ale brusle a rukavice jsou potřeba.

Do kabiny jste už během suché přípravy přišel jako ženáč, proběhly na vaši osobu nějaké narážky?
Jasně, že kluci měli narážky. Navíc moje svatba neproběhla v Čechách, takže se jí kluci nemohli zúčastnit. I proto mi vyčítali, že jsem je nechtěl poslat a tak podobně. Ale takové narážky proběhnou u každého, kdo si tím projde.

A už máte klid?
Sem tam něco ještě padne, ale my tady ve Slavii máme partu dobrou, takže všechno je v nějakých mezích, jednou to jde do toho a podruhé do někoho jiného. Teďka se oženil Ďolík (Jiří Doležal - pozn. redakce), takže teď je terčem on.

Měl jste vůbec čas to pořádně oslavit?
Prostor by byl, ale já mám spoustu jiných starostí, například s bydlením, takže jsme to chtěli skloubit, až budeme bydlet. Uvidíme ještě, kdy to proběhne. Teď nevím, kam dřív skočit, takže na slavení nemám moc čas, ani náladu.

Když se ještě zdržím u toho popichování v kabině, kolik poznámek si musel vyslechnout navrátilec Tomáš Kůrka za svůj loňský úprk do Sparty?
(směje se) Na Kůru jsou různé poznámky, nejenom na to, že utekl do Sparty, ale i vzhledem k tomu, že je taková veselá kopa. My se do něj rádi strefujeme a on se rád strefuje do ostatních. Takže připomínky na něj máme nejen za jeho minulou sparťanskou sezónu, i když jsme rádi, že Sparta zase skončila za námi.

Říkal jste, že máte starosti s bydlením, stavíte si rodinný dům?
Já ho koupil v jedné vesnici kousek za Prahou, ale je tam potřeba udělat různé dodělávky. Nevěřil jsem, kolik je s tím starostí, když už to stojí a je tam potřeba udělat v uvozovkách jen pár věcí. Nechápu, jak někteří kluci dokázali postavit celý dům, když se při tom musí soustředit na hokej, nebo jiní lidé, kteří při stavbě baráku pracují, před nimi tedy klobouk dolů.

Když se podíváme dopředu, teď vás čekají zápasy European Trophy, berete to jako normální přípravné zápasy, nebo to jsou pro vás prestižní zápasy?
Určitě to bude mít prestiž, bude to pro nás měřítko, jak je to jinde a na jaké úrovni se hrají ostatní evropské soutěže. Ale pořád je to příprava, někdy nám příprava nevyšla, ale udělali jsme poté dobrou sezónu, takže tyto výsledky nebudeme přeceňovat, ale určitě do zápasů půjdeme s tím, že chceme postoupit.

Na kterého soupeře se vy osobně nejvíc těšíte?
Vím, že hrajeme se Spartou, což je soupeř, na kterého se těšíme vždy, i když je to jen příprava.

Autor OH, VB
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více