Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. srpna 2011

První překážkou v ET je švédský tým Djurgardens

Na úvod European Trophy mají sešívaní hokejisté namířeno do hlavního města Švédska - Stockholmu, kde na ostrově Djurgarden sídlí stejnojmenný klub IF Hockey. Slávisté budou hrát ve zdejší aréně Hovet, což v překladu znamená "Soudní síň". Jak dopadne jejich pře s místními Djurgardens, tedy s čtvrtfinalistou loňské sezóny Elitserien? Utkání začíná v 19:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1921
Trenér: Hardy Nilsson
Největší úspěchy: 16x titul v Elitserien
Internet: http://www.difhockey.se/
Hvězdy týmu: Daniel Tjärnqvist, Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson

Rozpis zápasů ET

čtvrtek 11.8. 19:00 Djurgardens - Slavia
sobota 13.8. 18:30 Lulea - Slavia
neděle 14.8. 18:30 Turku - Slavia
pátek 19.8. 17:30 Slavia - Sparta
čtvrtek 25.8. 17:30 Slavia - Jokerit
sobota 27.8. 16:00 Slavia - IFK Helsinky
středa 31.8. 17:30 Slavia - Plzeň
neděle 4.9. 18:00 Mannheim - Slavia

Djurgardens vyhlíží lepší časy

Domácí celek zakončil ročník 2010/11 švédské nejvyšší soutěže na šestém místě, v play-off pak padl po sedmizápasové bitvě s dalším soupeřem Pražanů Luleou, když v rozhodujícím zápase neudržel vedení 3:2, v power-play soupeře inkasoval necelé dvě minuty před koncem a rozhodnutí přišlo v závěru prodloužení. Pro Djurgardens byl takový výsledek zklamání, tím spíš, když historicky nejúspěšnější celek Elitserien s šestnácti tituly čeká na mistrovskou trofej od roku 2001.

Po sezóně se navíc s týmem rozloučili klíčoví hráči, mezi nimiž byli nejproduktivnější hráč týmu Marcus Krüger, jenž odešel do Chicaga, a brankářská jednička Mark Owuya, kterého zlákalo Toronto.

Další rána pro Djurgardens přišla, když v prosinci dostal mozkovou mrtvici hbitý útočník Nils Ekman. Pravé křídlo se zkušenostmi z NHL i KHL se od té doby na led nevrátilo. A když mu lékaři sdělili, že by pro něj nebylo bezpečné v hokeji pokračovat, Ekman oznámil konec kariéry. Pouhý jeden den před začátkem European Trophy.

Stabilizovaný kádr

Co se týče posil, žádná velká jména kromě obránce Daniela Tjärnqvista, jenž v klubu doplnil svého bratra Mathiase, nečekejte. Do týmu se vrátil z neúspěšné kanadskoamerické štace gólman Wesslau, z farmy Montrealu přišel bek Kyle Klubertanz a z druholigového Södertälje dvojice Almtorp - Carlsson. To je, kromě vlastních odchovanců, výčet všech příchodů do A-týmu.

Aktuální soupiska

Brankáři: Sandberg, Wesslau
Obránci: Holmqvist, Claesson, Lassen, Lennhammer, Gustafsson, D. Tjärnqvist, Holm, Klubertanz, Printz, Boumedienne
Útočníci: Nilson, Ottosson, Carlsson, M. Tjärnqvist, Almtorp, Ölvestad, Eklund, Weigel, Eriksson, Cehlin, Norman, Söder, Aberg, Brodin, Kempe, Zibanejad

Djurgardens v sezóně 2010/11

Nejproduktivnější hráči

Marcus Krüger       35 bodů  ( 6 + 29)
Josef Boumedienne   30 bodů  ( 5 + 25)
Andreas Holmqvist   29 bodů  (12 + 17)
Mathias Tjärnqvist  23 body  (17 +  6)
Marcus Nilson       23 body  ( 7 + 16)

Brankáři

Mark Owuya         48 záp.   2.18 g/z   92.7%
Stefan Ridderwall  24 záp.   2.80 g/z   90.1%
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více