Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. srpna 2011

Tomáš Kůrka: Z tvrdé přípravy budeme těžit v sezoně

Devětadvacetiletý navrátilec Tomáš Kůrka má za sebou první tři zápasy ve slávistickém dresu. Na ledě skandinávských soupeřů si připsal dvě asistence a sehrával se s novými spoluhráči. „Ještě potřebuju tak tři čtyři týdny, než si to sedne, ale zatím se cítím dobře,“ říká.

Tři zápasy ve čtyřech dnech, hodně cestování, nicméně velmi kvalitní zápasy. Jak jste s nimi spokojený?
Hrál se bojovný hokej, bylo vidět, že jsme v přípravě, máme těžké tréninky, projevilo se i to cestování. Myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon, třeba v posledním zápase jsme měli převahu, ale zas nám chyběl klid na hokejkách.

Myslíte, že se na vás už projevila únava?
Můžu mluvit jen sám za sebe, necítil jsem nějakou únavu, ale nemělo to už takový šmrnc, protože tělo je v takovém náporu, že se to postupně nakumuluje. Nejsem zvyklý vydat takové množství energie, chybělo mi víc odpočinku. Ale od toho je příprava, člověk si pak zvykne na těžké tréninky a zápasy a pak z toho v sezoně může jen těžit.

Myslíte si, že vás zápasy s evropskými týmy připraví na extraligu více než utkání s tuzemskými týmy?
Z mého pohledu těžko říct, já už jsem tuhle soutěž odehrál loni a celkem se mi v ní dařilo a pak přišla sezona a já jsem byl úplně mimo. Každopádně si myslím, že je to dobrá prověrka, hráči se naučí jít do zápasů jinak naplno, než když hrajeme u nás s extraligovými mužstvy. To se někdy jen tak odklouže, o víkendech je volno, a takhle si člověk zvykne na nějaký zápřah.

V dresu Slavie máte odehrány tři zápasy, už jste se stihl sehrát se svými spoluhráči?
Jsme teprve čtrnáct dní na ledě a ono to vždycky chce aspoň ten měsíc, obzvlášť u těch starších hráčů, mně už přeci jen není dvacet let a všechno trvá dýl. Chce to ještě malinko času, tři čtyři týdny než si to sedne, ale zatím to vypadá dobře.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více