Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
17. srpna 2011

Fanoušci vyrazili s týmem do Skandinávie

Slávističtí fanoušci se vypravili společně s hráči a realizačním týmem na venkovní zápasy European Trophy do Švédska a do Finska, kde shlédli tři zápasy a poznali různé části Skandinávie.

Slávisté vyrazili speciálem společnosti Travel Service ve čtvrtek ráno do Stockholmu, kde se ubytovala skupina fanoušků i hráčů v hotelu v těsné blízkosti haly Globen a menšího stadionu Hovet, v němž odehráli sešívaní večerní zápas proti Djurgardenu.

Před utkáním vyrazili fanoušci do centra Stockholmu, kde si mohli mimo jiné prohlédnout staré město (Gamla Stan) se stockholmským palácem, budovu švédského parlamentu a další pamětihodnosti hlavního města Švédska. Stockholm ležící na pobřeží baltského moře je zároveň největším švédským městem a žije zde více než 700 tisíc obyvatel.

Ve večerním utkání sice slávisté proti Djurgardenu neuspěli a prohráli 2:5, fanoušci se ale v hledišti dobře bavili.

Další den ráno odcestovala skupina ze stockholmského letiště Arlanda na sever Švédska do města Lulea, které se nachází asi 300 km od polárního kruhu na poloostrově, kde se řeka Lule vlévá do Botnického zálivu.

Po odpolední procházce města byl pro fanoušky večer připraven výlet lodí podél břehů města Lulea spojený s večeří, jejíž hlavní náplní byly krevety. Z lodě bylo možné sledovat i západ slunce, které se schovalo za obzor vhledem k blízkosti polárního kruhu až před desátou hodinou večerní.

Rovněž druhý den v Lulee se mohli fanoušci zúčastnit bohatého programu. Naplánován byl výlet do skanzenu nebo prohlídka Coop arény, v níž se odehrál i večerní zápas.

Na ledě Luley oslavili slávisté zisk tří bodů. Po vydřeném vítězství 2:1 poděkovali svým fanouškům v hledišti, brankář Slipčenko předvedl i oblíbenou „rybičku“.

Druhý den ráno nabralo letadlo s cestujícími slávisty směr Turku. Finské přístavní město bylo založeno jako vůbec první ve Finsku a se svými 175 000 obyvateli je pátým největším městem „země tisíce jezer“. Na jeho prohlídku měli fanoušci více než pět hodin, většina zvolila procházku podél řeky Aura.

Poté následoval přesun do HK Areny, kde hrají své domácí zápasy hokejisté TPS Turku. I když měli slávisté v utkání proti finskému týmu převahu, fanoušci se gólu do sítě soupeře nedočkali a sešívaní prohráli 0:2.

I přes dvě porážky byly fanoušci s výletem do Skandinávie spokojeni. „Je to úplně něco jiného vidět hráče, doprovodný tým a hlavního trenéra Růžičku osobně a ne jen přes plexi za lavičkou. Bylo nám umožněno shlédnout i tréninky, líbilo se mi jak poslouchají kluci pokyny trenéra, nikdo si nedovolí ani ceknout. Naopak na konci tréninku, když jsou na ledě už bez trenéra, tak jsou uvolnění a hrají si pro radost. Je to dobrý kolektiv bez jakékoli patrné osobní rivality,“ povídá o svých dojmech jeden z účastníků zájezdu Pavel Hanzal.

Nejvíce ho prý zaujal teprve sedmnáctiletý nováček v týmu Tomáš Hertl. „Pokud se bude snažit jak v přípravě, tak v budoucnu bude velká opora týmu. Jde do soubojů, je rychlý a od prvního přípravného zápasu s Libercem zápasu je pokaždé vidět zlepšení. Jen doufám, že útočníci se snad už konečně chytnou a začne jim to tam padat. V pátek to proti Spartě potřebujeme,“ říká Hanzal, který vzal do Skandinávie i svého syna.

Spokojenost se zájezdem panuje i v klubu. „Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům, kteří se zúčastnili. Vytvořili našim hráčům dobrou atmosféru. Doufáme, že budeme moci nabídnout podobný výjezd v brzké době znovu a ještě pro větší počet příznivců,“ přeje si marketingový manažer Jan Kratochvíl.

Klub děkuje společnosti Travel Service za poskytnutí leteckého speciálu.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více