Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.10.2011

Slávisté dostali od Komety devět gólů

11. kolo, pátek 14.10.2011, Slavia - Kometa Brno
Slavia
5:9
1:3, 2:3, 2:3
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 1. Svoboda (Čermák, Růžička), 22. Hertl (Sklenář), 31. Kůrka (Hertl), 41. Kůrka (Kuboš, Roth), 56. Hertl (Roth, Kůrka) - 2. Holec (Zohorna), 13. Dlouhý (Čermák L., Svoboda Jar.), 17. Podkonický (Holec, Zohorna), 27. Zohorna (Podkonický, Holec), 32. Pospíšil (Valach), 38. Pospíšil (Žižka, Švrček), 42. Svoboda Jak. (Kováčik, Erat), 44. Kováčik (Pospíšil, Petrovický), 59. Čermák L. Rozhodčí: Souček, Turčan - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 5127. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6, 4:6, 4:8, 5:8, 5:9.

Sestavy

Slavia

Kopřiva (od 42. Slipčenko)– Špelda, Roth, Barák, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Šulc – Kalus, Jelínek, Tomica – T. Svoboda, Růžička, M. Čermák – Hertl, Kůrka, Sklenář – Poletín, Jaškin, Doležal – Micka

Kometa Brno

Hovi – Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, Kempný, Jankovič – Pospíšil, Holec, Hubáček – Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý – Erat, Petrovický, Jakub Svoboda - Zohorna, Koreis, Podkonický

Sešívaní sice vstoupili do zápasu rychlým prvním gólem, ale pak zápas ovládli hosté. Už v první třetině otočili na 1:3 a pak dokázali na každé snížení slávistů bleskově odpovědět a svůj náskok postupně zvyšovali. Číslo vstřelených branek Komety se zastavilo na devítce. Slavia tak prohrála čtvrtý domácí zápas v řadě a fanoušci čekají na vítězství v O2 areně už od prvního kola.

Kdo přišel do O2 areny o chvíli později, mohl hořce litovat. Ostře sledovaný zápas totiž „chytil“ grády hned od úvodního buly. Jako první se radovali červenobílí, které po prudké ráně Čermáka k tyči poslal do vedení tečí Tomáš Svoboda.

Hosté se však zahanbit nenechali a záhy bylo vyrovnáno. Do přečíslení dva na jednoho ujeli ujeli Zohorna s exslávistou Miroslavem Holcem a druhý jmenovaný snadno uklidil puk za bezmocného Kopřivu. Tato trefa Kometu viditelně nakopla a téměř každá její další akce zaváněla gólem. Nebezpečná byla i Slavia, jenže Jaškinův štiplavý pokus zlikvidoval pozorný Hovi a neujal se ani Svobodův důraz v brankovišti.

A tak znovu udeřili hosté. Nahrávku zpoza brány přetavil ve vedoucí gól další bývalý hráč domácích Radek Dlouhý, o chvíli později orazítkoval Zohorna tyč. Strasti Pražanů tím však neustaly. Tři minuty před sirénou udeřil i Andrej Podkonický, který zůstal nekrytý v mezikruží a z první propálil vše, co mu stálo v cestě.

Trenér Růžička o přestávce musel zvýšit hlas a zřejmě to pomohlo, neboť ve 22. minutě snížil mladík Hertl. Ten nadvakrát dorazil do sítě střelou Sklenáře a Slavia se nadechovala k náporu, hosté se ale z tempa rozhodit nenechali.

Zhruba v polovině zápasu o sobě dal opět vědět domácí Hertl. Ten zkušeně zavezl kotouč za bránu, odkud naservíroval puk volnému Tomáši Kůrkovi a ten střelou z první propálil Hoviho. Tlak domácích se ale nedostavil, uzdy zápasu naopak opět pevně přitáhla Kometa. Ta nepřestala dorážet na obránce soupeře a výsledkem byl další gól v Kopřivově síti.

V čase 31:42 se o něj postaral Tomáš Pospíšil, který v minulé sezoně hostoval právě ve Slavii a patřil k nejlepším hráčům týmu, v pátek se však se svými bývalými spoluhráči nijak nepáral. Po jeho trefě vedli hosté opět o dvě branky a záhy mohlo být ještě lépe, když od modré napřáhl Dlouhý. Jeho prudkou ránu zastavila tyč. Tři minuty před koncem však opět udeřil kat Pražanů Tomáš Pospíšil. Sudí signalizoval výhodu, když hráč s číslem 27 využil ideální nahrávku Žižky a z bezprostřední blízkosti nedal Kopřivovi šanci zareagovat.

Gólové hody tím ovšem neustaly a stejně jako v přesdešlých třetinách udeřila Slavia hned v úvodu třetího dějství. Svěřencům Vladimíra Růžičky vykřesal naději přesný zásah Tomáše Kůrky, jenže diváci si opět nestačili dojít ani pro párek a pivo a skórovalo Brno. Kováčikovu táhlou ránu od modré tečoval na místo určení Jakub Svoboda, ve 44. minutě pak do černého pálil sám Jozef Kováčik. Tvrdou ránou pod břevno „přivítal“ mezi tyčemi Roberta Slipčenka, jenž po sedmé brance hostů nahradil mezi tyčemi zkroušeného Kopřivu.

Dvojka Slavie inkasovala ještě jednou, když minutu před koncem darovala branku Leoši Čermákovi, předtím se mezi střelce zapsal také v přesilovce také Tomáš Hertl. Ani jeho dvě trefy ale Slavii od blamáže neuchránily. Na vlastním ledě podlehla před 5127 diváky Kometě vysoko 5:9.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více