Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. října 2011

Nezkušenost? Ne, je to naše hloupost, láteřil Tomáš Hertl

Slavia proti Kometě? To byl propadák. Defenziva v troskách, červenobílí pořádali vzadu den otevřených dveří. Devět inkasovaných gólů, to bylo až příliš velké sousto. Ostudnou porážku 5:9 slávisté jen těžko vstřebávali. „Úplně nás rozebírali, bylo strašné, co jsme předvedli,“ nehledal výmluvy talentovaný útočník Tomáš Hertl.

Přitom začátek Slavii vyšel, brzy dala vedoucí gól. Jenže pak začala kupit chyby a Kopřiva v brance lovil jeden puk za druhým. A po sedmé brance ho vystřídal Slipčenko, který pak inkasoval ještě dvakrát „Výborně jsme vstoupili do zápasu, to byl náš cíl. Ale po gólu jsme úplně přestali hrát,“ zlobí se Tomáš Hertl.

V divoké přestřelce červenobílí propadli. „Pořád jsme se snažili dotahovat, ale když jsme dali gól, hned jsme zase inkasovali. To se opakovalo dokola. Bylo to hrozné, vůbec nic jsme nepředvedli. Neumím si to vysvětlit, všechny zápasy si prohráváme sami. Nehrajeme vůbec svou hru, hlavně doma,“ naráží Hertl na mizernou bilanci týmu.

Z posledních osmi zápasů Slavia vyhrála jen jednou, doma padla už čtyřikrát v řadě. A v tabulce je až dvanáctá. „V úvodu sezony jsme dvakrát vyhráli, ale od té doby je to od nás strašné. Domácí prostředí vůbec nevyužíváme, kotel za námi stojí, fandí nám, ale my hrajeme špatně. Musíme se poučit, vyvarovat se zbytečných chyb a začít získávat body, ať nejsem na dně,“ burcuje.

Mladému výběru kouče Růžičky momentálně hodně chybí dva pilíře zadních řad, Petr Kadlec a Jiří Vašíček. „Káca je náš nejzkušenější hráč, odehrál tu spoustu sezonu, samozřejmě ho postrádáme, stejně jako Vášu. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, jsou tady jiní, musíme si poradit i bez nich. Nejde ale všechno svádět na obránce, je to vina i útočníků. Všichni propadáme a děláme chyby.“

V nezkušenosti by problém neviděl. „Nemyslím si. Je to spíš naše vlastní hloupost. Zkazili jsme si to vlastními chybami,“ má jasno Hertl. Každou porážkou se teď tlak na tým zvyšuje, ale bezradnosti nikdo v kabině nepropadá. „Je to pochopitelně blbý pocit, že jsme dole v tabulce. Ale my na to nemůžeme myslet, je důležité jít dál a najít ztracenou pohodu. Jasně, bude to těžké, ale všechno jde, v naší situaci nám ani nic jiného nezbývá.“

Sedmnáctiletý útočník je zatím velkým objevem sezony. Vyjukaný zelenáč? Na to zapomeňte. Na ledě, ale ostatně i mimo něj, si počíná jako zkušený mazák. S deseti body (6+4) v deseti zápasech je nejproduktivnějším hráčem týmu. I proti Kometě byl hodně vidět, dal dva góly a přidal asistenci. Radost z nich však měl pramalou.

„Je to sice hezký, ale ty góly byly k ničemu,“ odhání chválu na svou adresu. „My nemůžeme koukat na osobní statistiky. Jako tým se vyhrávalo na jaře v play off a to je jediná cesta, jak se zvednout ze dna. Na to musíme spoléhat i nyní,“ nabádá juniorský reprezentant.

Už v úterý čeká Slavii derby se Spartou. To je vždy velká výzva a motivace. „Nemůžeme ale přece čekat na derby, že nás vyhecuje. Pro nás je to zápas jako každý jiný. V neděli jedeme do Vítkovic, kde chceme udělat tři body, nic jiného nás ani nemůže zajímat,“ uzavírá Hertl.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více